bekaret

independence
2004 den beri bir $ey yazmami$im bu ba$liga, hala daha yazasim yok ama yazilanlari okudukca da kendimi bir anda avrupa birliginin merkezindeki bir ulkede zannettim. hayir bir de yazanlarin cogu da erkek, hani yazan az sayida bayanin serzeni$ini anlamamak mumkun degil ama erkeklerimizin ucuz kahramanliklari yok mu, yedi bitirdi beni.

kime ayak yapiyorsun sen arkada$im? turk erkegiysen, turkiye’de yeti$mi$sen, kim olursan ol ne bok olursan ol kadininin ilk erkegi olmak istersin. hic haybeden masallar okuyup yer i$gal etme ba$ligin altinda. olur ya da olmaz, bulabilirsin ya da bulamazsin onu bilemem, ama kim olursan ol hangi akademik kariyerin en tepesinde yerin olursa olsun, erkeksin ve hatta turk erkegisin, genetiginde var bir kere kiskanclik ve hazimsizlik. ilk olmalisin kadinin icin, degilsen icinde her zaman bir yara olarak bulunacak bu durum, ne kendini kandirmaya cali$ ne de ba$kasini.

ke$ke bekaret zari gibi bir $ey hic olmasaydi da bu sorunlar da ortaya cikmasaydi ne guzel olurdu ama var i$te. bekaret her turk erkegi icin onemli bir kavramdir. kimimiz bu konuda sesimizi yukseltiriz kimimiz yukseltmeyiz, ama istisnasiz hepimiz icin onemli bir kavramdir, hatta kadindan da cok sahiplenmi$izdir bu konuyu, o derece bozuk genetigimiz i$te.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol