1 mayıs

instrument
türkiye de 1 mayısın resmi tatil günü olmasına karşı çıkıp, buna engel olmak isteyen zihniyetin gerekçesi --bir gün çalışmamanın türkiyenin ekonomik olarak geriye gideceği ve iş gücünden mahrum olacağını-- savunmaktır.

şimdi de gelelim aynı zihniyetin iş gücü ve tatil icraatlarına;
ramazan ve kurban bayramı geldiğinde eğer bayram pazartesi, salı ya da çarşambaya geliyorsa perşembe ve cuma da tatil edilir cumartesi ve pazarla birleştirilip tatil bir haftaya çıkartılır. hatta bu gayrı resmi tatillerin 9 ile 12 gün arasında değiştiğine şahit olunmuştur.

bu gerici ve dinci zihniyetle dini bayramları gayrı resmi tatil olarak yaşatan, meclisini de yatırıp tatil yaptıran, okulunu da kapatıp eğitime engel olan, devlet dairelerini kapatıp resmi sürekliliği engelleyen iktidarımız hiç de iş gücünü engellemiyor. ülke ekonomisinin gelişimini engellemiyor. bunun faturası çıkartılmıyor ve tatil sonunda herşey kaldığı yerden devam ediyor.

bir başka anektot; 1 mayısta miting alanlarında kullanılmak üzere devletin gerekli gördüğü gaz bombası, tazyikli su fışkırtma tankı, panzer, tank ve binlerce polis türkiyenin dört bir yanından kargo uçaklarıyla merkezlere taşınıyor. bunlar için paralar harcanıyor. eğer hesaplarsanız 1 gün çalışmamak bunlardan daha da ucuza geliyor.

çalışın işcilerimiz. ekonomi kötüye gidiyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol