laiklik dinsizliktir

ludingirra
rte kişisinin bir zamanlar çanağından çorba içtiği milli görüş hareketinin sloganıdır bu. sahte dindar geçinenlerin kendilerini avuttukları gerçekten tahammül edilmesi zor söz öbeği.

(bkz: ya laik olacaksın ya müslüman)

konu laiklik olunca, yüce önder mustafa kemal atatürk’ün şu güzide sözüyle başlamama izin verin entryme:

"laiklik asla dinsizlik olmadığı gibi sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını sağlamıştır."

laiklik, tam aksine kendiyle çelişen müslüman geçinenlere karşı mücadelemizde olmazsa olmazımız aslında.

inanç kavramı, insan belki de varolduğundan beri sahte dindarlar için insanlığı korku ve kabus ile yönetme, kendileri için çıkar ve en son olarak oy sebebi oldu. hiçbir şekilde dinsizlik değildir laiklik. türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmuş her bireyin, istediği inanca ve mezhebe sahip olması, ibadetini yapabilmesi ve bu kavramlar nedeniyle diğer vatandaşlardan zerre farkı olmaması anlamına gelir. bu sebepten laiklik, ister inançsız, ister farklı inançlara ve mezheplere sahip bireylerin inancını özgürce ve soft yaşatabilen ve zerre ayırmayan bir ilkedir.

mezhebini, dinini, ibadetini bu ülkede özgürce, kendine göre yaşayan bireylerin olması ne kadar güzel. bu zihniyetteki insanlar anlamak istemese de.

son olarak bu zihniyete şunu söylemeliyim;

kusuyorsunuz, resmen kusuyorsunuz fikirlerinizi. aşırtma vurun biraz da üzerimize gelmesin güzel kardeşlerim. "beyin" düşünür, beyin! kafanın içinde, 2 lobdan oluşan beyin. siz bunları hangi organınızla düşünüyorsunuz allah aşkına!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol