türkçe

imphotep
yazım ile duygu aktarım gücü en kuvvetli dillerin başında gelir diyebileceğimiz güzel lîsanımızdır.arapça ve birkaç doğu dilleri de buna dahildir.zaten bunlar tarih içerisinde kurulan ve yıkılan uygarlıklar sayesinde ziyadesi ile harmanlanmış,birbirinin güzelliklerinden faidelenmişlerdir.
yılların getirdiği birikim ve oturmuşluk,duygularımızı bir hece kullanmak sureti ile anlatabilmemize olanak sağlamakta.bu yüzden tarihî eserlere baktığımızda yazılı sanatlarda doğu edebiyatı,görsel sanatlarda batı edebiyatı sahneye çıkmakta.bunun sebebi ise,henüz gelişimini tamamlayamamış batı dillerinin sanat açısından yetersiz oluşu,tonlama ve görsellik ile desteklenmek zorunda kalmasıdır.
özellikle türk,rus,ve arap edebiyatları tüm dünya edebiyatına yön vermiş,batı dillerinin bile geçişimine yardımcı olmuş dillerdir.
günümüzde kimi konularda eksik kalmamız,batı teknolojilerini ve batı ürünlerini kullanmamız,dilimize bu kültürün izlerini eklemekte.
düne kadar ingilizce en geçerli dil iken,çin’in yaptığı sanayi ve üretim atağından sonra,bir çok ortadoğu ve batı ülkeleri çince bilen tercümanlara ve çince kurslarına ağırlık ve önem vermektedir.bu da bize gösteriyor ki;güçlü olan,medeniyetini yayar.güçsüz ve pasif olan değişmeye,başkalaşmaya ve yok olmaya mahkûmdur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol