oray eğin

ederleziavela
2007 model ahmet hakan coşkun gti.

bu sektörde "saldırganlık" prim yapar mı?, sualinin canlı kanıtı.

evvela bugünkü yazısısını okuyalım.

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=108334,10,6

akp ve recep tayyip erdoğan hakkında iyi kötü tespitler, analizler ve inceden yalakalık var. yalnız benim takıldığım nokta, akp’nin türban meselesi yüzünden milleti gerdiği bir gerçek. evet, empati ve sağduyu yoksunu oldukları da bir gerçek. iktidar hırsları yüzünden millet (laik-dinci) birbirini kırmış geçirmiş, ortalık gerim gerim gerilmiş, pek de umurlarında değil. buraya kadar mütabıkız.

bilhassa benim takıldığım husus;


necmettin erbakan bugün akp’de olsaydı, emin olun, o bile ortalığın bu kadar gerilmesine izin vermezdi. kendilerini refah partisi’nin liberalleri gibi gösterip "dinozor" takımından kurtulan ve bugünkü akp’yi kuranlar ne büyük bir hata etti tecrübeyi dışlayarak... aralarında bir tek bilge isim, bir tek tecrübeli siyasetçi yok. hepsi deneyimsiz ve toy oldukları için hata üstüne hata yapıyorlar...

bir oğuzhan asiltürk, bir şevket kazan olsaydı eminim akp adımlarında çok daha metanetli davranırdı. bu insanlar yıllarca türkiye’nin dinamiklerini görmüş, nerelerde durulması, nerelerde hareket edilmesi gerektiğini bilen insanlar.


yahu sen, tayyip ve kurmaylarını empatiden uzak, sağduyu yoksunu olarak tanımlıyorsun. lakin verdiği şevket kazan örneğine bakıp dumur oluyorum. bu şevket kazan’ın, sivas katliamı’nı gerçekleştiren failleri savunduğunu ne çabuk unuttuk. savunabilir de gayet normal, zira kendisi mesleğini icra ediyor. sürekli aydınlık için bir dakika karanlık eylemi yapan insanları hedef alıp "mum söndü oynuyorlar" diyen bir adam nasıl empati ve sağduyulu olabilir?. hadi onu da geçtik, bir dönem "ölüm orucu" tutanlar kastederek, "onlar aşağıda çaktırmadan yemek yiyorlar" demek, nasıl bir empati ya da sağduyu örnegidir. sivas katliamı’nı, "normal bir olay" olarak tanımlayan şevkat kazan efendiye sağduyulu demek, her gazetecinin harcı değil.

recep tayyip erdoğan’ı, türkiye’yi ötekileştirmekle suçlayıp, kompetan olarak şevket kazan’ı göstermek nasıl bir zihnin ürünüdür?!.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol