kendisinden önce yazılmis bir entryi refere ediyor

independence
entry refere etmenin en onemli sakincalarindan biri de okuyucunun bir onceki entryi refere eden entryden tek bir seferde bir $ey anlayamamasidir.

oysa burasi her $eyden once bir sozluk sitesidir ve her entry birbirinden bagimsiz $ekilde ba$likla alakali, ba$ligi tanimlar ve ba$lik hakkinda fikir verir nitelikte olmalidir.tum bunlar olmasa dahi(cunku bir diger kuralimizda da ba$liklarin ilk entryleri tanim olmak zorunda, digerlerinde diledigince sacmalanabilir diye bir $ey vardi) yani ki$i diledigince sacmalasa dahi, yine de ba$lik sinirlari icerisinde sacmalayacagi icin okuyucuya tek entry de ba$lik ile alakali yanli$ da olsa fikir verebilmektedir.

orneklendirelim:

ba$lik: su ku$larindan yahni olmaz

1. entry: su ku$larinin etlerinden bir nane olmayacagini izah eden onerme.

2. entry: su ku$larindan yahni olmayacagi gibi bugulama da olmaz.bu anlamda ba$ligin eksik acildigi ortaya cikiyor.

3. entry:..........

4. entry:..........

......
......

20. entry:#9999999 nolu entryde belirtilen husus(ba$ligin ilk entrysinin id nosu) tamamen yanli$tir.

20. entryi okuyan okuyucu $imdi ne yapmak zorunda? hoop don 1. entrye bak bakalim yazari ne demi$, sonra don 20. entrye ve 1. entry ile aralarinda bir bag kur, kur ki ne denmek istemi$ anlayasin.

oysa yukarida da belirttigim uzere burasi bir sozluk sitesi ve dolayisi ile okuyucu her okudugu entryden ba$likla alakali dogru ya da hatali bir fikre sahip olabilmeli.diger tur sitelere zaten forum sitesi denilmekte ki tiksiniyoruz kendilerinden aleni $ekilde.

+rep pls.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol