hürriyet

sepulturk
ne yaptığını kendisinin de bilmediği, bir gün öyle bir gün böyle gazete. daha iki gün önce yaptıkları haberde, kartalkaya’da kayarken başka bir gençle çarpışan öğretim görevlisi bilge demirköz’ü sırf 30 kasım 2007 ısparta uçak kazasında hayatını kaybeden akademisyenlerle aynı konferansa katıldı diye komplo teorisine kurban gitti şeklinde tanıtmışlardı. kaldı ki hanımımız hayatını kaybetmedi, yoğun bakımdaydı.

fakat işin aslı daha sonradan ortaya çıktı. bilge demirköz ile çarpışan, yeditepe üniversitesi makine mühendisliği öğrencisi olan gencin babası "oğlum bu yalan haberlerden ötürü 3 gündür evde ağlıyor" şeklinde bir açıklama yapmış, gencin kendisi de "bilge hanım hastaneye gidene kadar yanında bekledim. daha sonra kaldığı otele gittim, adımı bıraktım" şeklinde açıklama yapmıştır.

peki hurriyet’in editoryal kadrosu ne yapmıştır. bu olayları hiç araştırmadan, olay daha sıcağı sıcağınayken işin kolayına kaçıp komplo teorisi üretmiştir. fakat bu ürettikleri komplo teorisi götlerinde patlayınca çark etmişlerdir ve sanki daha iki gün önce bu haberi yapanlar kendileri değilmiş gibi "kayak kazasını komplo teorisine dönüştürdüler" şeklinde bir takım haberler yazmıştır.

bir de bizim sözlük yönetimine laf edersiniz. peheeyyy.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol