kulube

steinhammer
tek odadan olusan konuta verilen addir kulube. kucukken yaptigim en guzel seydi, tahta kulubemiz. mahallede bulunan insaattaki kalip tahtalarini kullanarak yapmistik. kaba insaasi biten binanin tahtalari 2. katinda duruyordu, 5 arkadas toplanip 2-3 saatlik bir islemle mahalleye getirdik hepsini. kararliydik kulube yapacaktik.

ilk saatlerde gecen yogun tartismalar ardindan nasil bise yapacagimizi kararlastirdik. tek tarafi duvara bakacakti ve boylece tahtadan kar saglayacaktik. tabani yapmak icin buyuk tahtalari sectik. taban ve duvarlari ayni anda cakarak isimizi daha da kolaylastirdik. yasca buyuk olan abiler is paylasimini gerceklestiriyordu. ulan bu adamlar hic mi bi sey yapmaz yahu. abiyim ayagina tum ayak islerini bize yuklediler. bakkala git sunu al, maclarda kacan toplari al. omrumu yediniz lan, burdan da sizi anarim. konumuza geri donersek taban ve duvarlar bitince, catiyi meyilli sekilde hazirladik. her sey tamamdi. kulube artik sekillenmisti. icine hepimiz birden girince cok ses cikiyordu haliyle. cocukluk tabi bagira bagira konusmak gerekiyor. derken yagmur basladi, sevincle "hahah yagsin ulan bizim kulube var" dedik, dedik de pek iyi etmedik. bizim kulube sapir supur su damlatiyor be. yagmurun kesilmesini beklemeden attik kendimizi disari. birkac saatlik aramadan sonra koca bir musamba bulduk ve onu catiya cakmayi dusunduk. bu islemi yapmadan once usudugumuzu farkettik ve tabii ki kulubenin bir sobaya ihtiyaci vardi. zeytinyagi tenekesi ise soba icin en ideal malzemeydi bize gore. milletin catisindan caldigimiz kucuk soba borusunu taktik ustune, ohoo her sey tamam. bir yaktik ki yagin etkisiyle parladi teneke. panik havasinda arkadasin biri tenekeyi devirdi ve kulube duvari yanmaya basladi. ya emrah bir isi de duzgun yap lan. emrah atladi kendi bahcelerine, onlarin depo vardi bahcede. eliyle su aldi fakat duvardan geri tirmanamayacagini gorunce vazgecti, agzina aldi suyu. biz saskinlik icerisinde izledik onu. geldi boeh diye bosaltti agzindaki tum suyu kulubeye. oha lan super fikir diyerek 5 kisi donusumlu yaptik bu isi, e tabi kucuk capli yanginimiz sonmedi. sonuc olarak icebildigimiz kadar su ictik ve atesi iseyerek sondurduk.

hikaye burda sona ermedi, kulubeyi yaptiktan ve kurtardiktan 1 gun sonra muteahhit geldi ve "yikin lan bunu hayvan herifler" emriyle bize yiktirtti kulubeyi. ozlemisim ulan emrah gel bidaha yapalim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol