mircea lucescu

greyfurt
türkiye tarihinin gördüğü en büyük yabancı teknik direktörlerden biridir. meyve veren ağaç gibi sürekli taşlanır. onu haksızca eleştiren homo beşiktaşlılar’a, yüce allah del bosque’yu reva görmüştür.
altyapıdan adam çıkartan, sürekli düşünen, sürekli şaşırtan, hayallerle değil, elindekilerle iş yapan alçak gönüllü bir şahıstır. 6 yabancı dil bilir.

ha birde çok ilginç olan bir durum var; lucescu 1971 yılında futbolcu olarak fenerbahçeye transfer olmuş. lucescu transferinin şahidi gazeteci kemal belgin’in anlatımıyla olay şu şekilde gerçekleşmiş:

“lucescu buraya 1971 yılında dinamo bükreş’te oynarken geldi, başkanımız faruk ilgaz kendisini transfer etti hatta lucescu, ogün’ün jübile maçında fenerbahçe forması giydi ancak daha sonra çavuşesku bu tip rumen yıldız futbolcuların yurtdışına çıkışını yasakladı ve lucescu’nun transferi suya düştü. ben o sıralarda lucescu ile gazete için röportaj yaptım, kendisi çok bilgili, kültürlü bir futbolcuydu, 6 tane yabancı dili vardı, fenerbahçe’de çok oynamak istediğini fakat gerçekleşmediği için çok üzüldüğünü söylemişti. daha fazla konuşsa çavuşesku onu asardı.”

kaynak:http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=272717
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol