başı ortup kici açmak

el menzile beynel menzileteyn
"kicini acmak"in mecazen neyi ifade ettigi muamma olan basliktir.. "basini ortmek" neye delalet eder mesela..

sayet basi kapali bir bayanin mini etek giymesinden dem vuruluyorsa soyleyeceklerim var..soylemeden once sorayim bu basligi acan zat i muhtereme..

i kicini acmak neyi ifade eder? kicini acan birini nasil tahayyul etmeliyiz veya siz nasil tahayyul ettiniz? ayni soruda "kicini acmak" yerine "basini ortmek" yazip cevaplarsaniz bonus olur eyvallah derim..

ii basini ortmeye tezat mi teskil eder kicini acmak??..
edit:sayet oyle ise kicini acmak da ayni tezata dahil midir??..

iii basini ortenlerin vasfi ne ola ki kicini acanlarla karsi karsiya gelsin?..basini ortmek neye delalet eder mesela??..dindarliga mi? kicini acanlar bu durumda dinsiz mi oluyor?

benim kafamda olusan basini ortup kicini acan insan modeli; "basortusu takip ayni anda mini etek giyen" biridir..buna istinaden sunlari soyleyeyim..

basortusu takan inancli birini temsil ediyor..basortusu takip mini etek giymek inancindaki zayiflik..oyle ya saci mahrem kabul eden bacaklarini da mahrem kabul etmeli..peki mini etek giyen bu durumda inancsiz mi oluyor?..cumleden o mana cikiyor yoksa ben mi anlam kargasasi yasiyorum..sanirim bu cumleyi icad eden birilerine bok atayim derken kazdigi kuyuya kendi dusuyor lakin karanligin sebebini kuyudan degilde baska sebeplere mesnet ediyor..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol