balans ve manevra

sinirsahibi
timur: teoman yakupoglu
umit : bulent kayabas
kamyoncu ali: burak sergen
zagor: bulent polat
zeynep: seda akman
muslum gurses: muslum gurses
nihat: erol demiroz
barmaid: berna ozturk
yakisikli cocuk: emre altug
ruhi: yusuf akgun
zuhal: ayse tunaboylu
fehmi: saydam yeniay
helen: didem erol
remzi: orbay sayu
tanja: selma merter
cast’ine sahip 11 mart’ta gosterime girecek olan filmdir. teomana kil olunsa da bulent polat, seda akman ve burak sergen’in performansini izlemek icin de gidilebilecek film.

konusu:
iki yil once esini kaybetmis ve hayattan elini etegini cekmis olan nihat’in bodrum’a gelme nedeni kardesi umit’le bulusmaktir.otobuste tanistigi ruhi ile birlikte umit’i aramaya baslarlar.nihat teknecilere kardesini sormaktan vazgectigi anda ,kamyoncu ali onlara umit’in nerede oldugunu bilmedigini ama oglu timur’un da burada,zagor’un pansiyonda kaldigini soyler.

kamyoncu ali,etrafindaki insanlarin yalanlarini ciddiye alan ve surekli hayal dunyasinda yasayan bir yari delidir.nihat ve ruhi zagor’un pansiyonuna yerlesirler.

umit kaptan’in kucuk bir cocukken terkettigi oglu ve sevgilisi zeynep ,sorunlu bir iliski yasamaktadir.timur kisilik problemlerini babasinin onu terk etmesine baglar ve bu problemlerinin acisini,kendisini cok seven zeynep’ten cikarir.surekli baska ve bilinmez bir hayat yasayan timur’un yalniz biraktigi zeynep,ruhi ile arkadasca bir iliskiye girer.ruhi’nin daha sonralari platonik bir ask yasayacagi zeynep,ona timur’la ilgili problemlerini anlatir.

kaptan umit ise sahneye ciktiginda insanlarin,onun yasama zevki karsisinda etkilenecekleri biridir.

kaptan umit,sorumsuz,baglantisiz ve hafif bir kisiliktir.hayatin en cok haz alinacak sekilde yasanmasiyla ilgili bir felsefesi vardir:"balans ve manevra"
bu prensipler butunu icinde yasandigi taktirde mutlulugun maksimum olacagini savlayan umit’in kucuk detaylari sayesinde herkesin hayati algilayisi pozitif yonde degismeye baslar.

insanlar tarafindan once zeynep’in onu sevdigine,sonra da boynuzladigina inandirilan kamyoncu ali,kendi trajedisini hazirlar.

seklinde cereyan eder.

kaynak:http://www.balansvemanevra.com .
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol