freud gençligi

darkofdirt
freud bir yol gösterici değil yolun altını karıştıran bir ustadır. hareketlerimizin tabi ki bir kısmını cinsel dürtüler belirlemekte.

bunu ahlakla birleştirip incelemek düpedüz saflıktır, barbarlıktır zira tecavüz freuddan öncede vardı. çocukçuluk, eşcinsellik v.s. freud bunların altına inmeye çalışan bir savaşçıdır. psikoloji onunla gerçek kimliğine kavuştu ve bunun adı deşifredir. canınız yanıyorsa bu sizin önyargınızdır!

marx’a gelince, bilimle felsefenin birleşme noktasında; darwin’in üstüne çıkarak şu an bilimin buluşlarını incelemek( örneğin evrim moleküler düzeyde ispatlandı) daha önemli. o dönemde daha dna bilinmiyordu. o dönemin bilimi şu an sıradan bile değildir. o halde hala darwini tartışmak belli ki kolayına gelmekte insanların.


maddiyata gelince bu marksizimle zerre ilgisi yoktur. eğer ki sizlerin zerre fikri olmadığı kapitalizmin derinliklerine okunsa taraflarınızdan paranın güç olma olgusunda idealizm gibi akımların rolünü anlar belki ipe sapa gelir şeyler düşünebilirdiniz.

sorun var mutlaka!!!!

ama bakarmısınız bunu freud’da arıyoruz! ne acizlik.
bravo gençlik siz inanın bilim ve ilim yolundasınız!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol