tanımayan vatandaşlıktan çıksın gitsin

igoriyan
su düşdüğümüz durumun komikliğine bakın bir seçimden cıktık ve iktidarinı pekiştiren bir hükümetimiz var halkın coğunlugu diğer partilere oy vermemiş gecen donem hükümetlik yapan aynı partiyi seçmiş ve ona bir donem daha hükümet kurması için salık vermiş, demokrasi işlemiş. buraya kadar sorun yok.

sorun olaylara su yonden bakmaya baslayın ca biraz daha karmasıklasıyor secimlere bir cok parti ve bağımsiz bir sürü aday girmiş muhalefet partileri secim döneminde ellerinden gelen herşeyi yapmapmalarına rağmen basarılı olamamıslardır her nekadar basarıdır da deseler. hiç bir alternatif sunamamıs hiç bir yeni acılım getirememıslerdir bu donem de kamuoyuna.

hatırlayalım secimlere gitme nedenimizde baslıkta incelenen sindirememe olayından kaynaklanmaktaydı evet abdullah gül ün cumhurbaskanı olma ihtimali bazı cevrelerce sindirilememişti ve bu sebeple sistem darboğaza sokulmuş ve erken secim olmustu.

yine secim ertesinde cuhurbaskanlığı seçiminin yine bir gerginlik unsuru olacaği barizdi ve muhalefet ilk seçimlerdeki hatalarını perçinleyerek bu durumda da kaypakça hareket ederek alternatifler sunmadı sadece olmasın dedi ne bir aday nede bir çözüm onerisi getirmedi bu konuya ilişkin.

işte gelinen bu durumun tek sorumlusu muhalefeti yapamayan beceremeyenler de.

simdi başbakanın söylemlerine gelelim ne demiştir cuhurbaşkanı seçilen bir kişiyi tanımamak yanı red etmek mumkündür bu kişyi eleştirmek ve bir uygunsuzluk tartisması acmakta mumkündür egerki bu tutuğunuz dallarda elinizde kaldıysa hersey usulune uygun ve demokrası cercevesinde geliştiyse herhangi bir uygunsuzluk yoksa anayasa gereği siz secilen kişiyi cumurbaskanı olarak tanımak zorundasınız ancak o anayasaya tabi değilseniz yani ulke vatandası değilseniz bu tanımama red etme yok sayma tartısmasını devam ettirebilirsiniz diğeri ise suç sayılır.

görülüyoki kimse olayı bu sekilde anlamak istemiyor hala bir sindirememe sorunu var hala elit aydınlardan medet umuluyor hala iki yüzlü militaris bot giyme heveslisi unüforma fetişi insanlar cıkabiliyor hala halkını tanımayan rahatsız hiçbirseyden mutlu olmayan bir azınlık var hala demokrasıyı azınlığın cogunluga hükmetmesi olarak değerlendirenler var. bu insanların hepsi herseyi cok iyi bilirler herseyden haberleri vardir ama asla tasın altına ellerini koymazlar hiç birsey uretmezler pembe bulutların içinde kiyamet senaryoları uretirler sadece.

evet gözümüz açalım kim neyi neden yapıyor tartısalım ve bu gereksiz polemige bi son verelim.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol