tanımayan vatandaşlıktan çıksın gitsin

independence
az once bekir co$kun’un yazisini ilk defa okudum.

demi$ ki;

abdullah gul benim cumhurba$kanim olamaz zira ben kendisini tanimiyorum(cumhurba$kani olarak tanimiyorum).

hak vermemek elde degil.du$unsenize, cumhurun ba$i olacagi bir ulkeyi daha yakin gecmi$imizde aihm’ne dava eden ayni ki$i degil miydi? "turkiye’de laikligin sonu geldi" diyen yine sayin abdullah gul degil miydi? cumhuriyetin ve laikligin sarsilmaz teminati olan turk silahli kuvvetleri’nin yani ordularimizin ba$kumandani olacak olan ki$i, "turkiye’de laikligin sonu geldi" diyen ki$inin bizzat kendisidir ve ne yazik ki kimsenin yapabilecegi bir $ey yok.

ucuncu tur oylamada abdullah gul salt cogunlukla cankaya’da, yaninda turbani ile birlikte.turban artik cankaya’da, ardindan baro’da, fakultelerde, devlet kurum ve kurulu$larinda, 29 ekim resepsiyonlarinda, kisaca her yerde.

bu durumu kabulleneceksiniz.bu durumu kabullenmemek demek abdullah gul’un cumhurba$kanligini tanimamak demektir.sayin ba$bakanimizin son fetvasina gore de eger cumhurba$kanini tanimiyorsaniz vatanda$liktan cikin.

yo.ben ulkemi seviyorum iyisiyle kotusuyle, dogrusuyla yanli$iyla.vatanda$liktan cikmiyorum.ama ben de ne yazik ki abdullah gul’un cumhurba$kanligini, ba$komutanligini, "turkiye’de laikligin sonu geldi" diyen bir insanin laiklik teminati makamini i$gal etmesini tanimiyorum.

kaldi ki ben abdullah gul’un cumhurba$kanligini tanisam, aynada fesli ve turbe ye$ili gremlin gibi birisini gorurum, bu sefer kendimi taniyamam.cocuklugumuzdan beri bizi ataturk ilke ve inkilaplarini ogreterek buyuten annemin yuzune bakamam, annem beni tanimaz ben annemi taniyamam.hayatinin en mutlu gunu olarak ataturk’u yakinen gordugu gunu anlatan babam beni tanimaz, benim yuzum tutmaz babami taniyamam.

ben abdullah gul’u cankaya ko$kunde cumhur’un ba$i ve ordularin ba$kumandani olarak tanirsam ba$ka da kimseyi taniyamam.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol