schumi

schumi
monitör başına geçmiş kendi kafasından başkalarına don biçen, kemalizmi özgürlük zanneden, her türlü darbeye şakşakçılık yapan sonra da bi köşeye çekilip "bunlar hep o pis cuntanın suçu" diyip kendini temize çıkaran, yazılanları götünden anlayan, ben de burada yazarım o halde bu başlığa bişeyler karalayayım diyen şahısların olmadığı şeylerle itham ettiği kişi.

kendisine bok atmaya çalışan cahil cesurlara "bak arkadaşım yazılanları okurken kafandaki aptalca tabularını bir kenara bırak, ilkokul tarih kitabında okuduklarını da unut, yalan onlar. önce sağlam kaynaklar bul kendine. sana gazetelerde, televizyonlarda sunulan şeylerin arka planını düşün. ’bir de bu ihtimal var’ de. birileri sana ’kemalizm özgürlüktür’ dediyse ’niye’ diye bi sor. kullandığın kavramların ne manaya geldiğini araştır ondan sonra çık bişeyler söyle. devletin ideolojisi olmaz, temel değerleri olur. bunlar da bu devirde demokrasi, insan hakları, maksimum özgürlük’ten başka bişey olamaz. ideolojiler partilerin işidir. birisi x ideolojisini temsil eder, birisi y’yi temsil eder. devletin x diye bi ideolojisi varsa bu kadar parti niye var? parti seçmeyelim, şahıs seçelim o zaman. hoş sizin demokrasi anlayışınız tek parti faşizanlığından başka bişey olmadığı için mazur görmek gerek. ’kemalizm için özgürlüktür, kemalizm’e karşı çıkan özgürlük karşıtıdır’ demek nasıl bir aptallığın sonucudur anlamam mümkün değil. kemalizm dikta yönetimidir, ırkçılıktır, devletçiliktir, militarizmdir. hani nerde özgürlük burda? özgürlük; herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama serbestiyetidir. elinizi vicdanınıza koyun, aklınızı başınıza alın, yakın tarihi yansız okuyun değerlendirin. bu tanıma uyuyor mu kemalizm? ya da ne yaparsanız yapın gözüme gözükmeyin de..." demek istemektedir.

ha bir de klavuzu said nursi olsaydı böyle boş işler/boş insanlarla uğraşmazdı bu yazar...

muhtemelen yukarıyı okuyup anlamayacak ve gözü dönüp saldıracak yer arayanlara özel not: mustafa kemal atatürk ve kemalizm birbirinden tamamen farklıdır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol