milliyetçilik

ankakusu
milliyetçilik sudur, budur, tu ve kakadir da... o zaman irkçilik nedir? irkçilikla, milliyetçilik arasindaki farki anlamamakta israr eden kalin kafalilar papagan gibi ayni laflari etmeyi biraksin da azicik bir düsünsün. ben buna irk, mirk diyom da acaba irkçilik ne oluyor o zaman yav diye söyle bir düsünsün...

öyle marjinal solcu kafasiyla ve tabi ki havasiyla! milliyetçiligi yargilamak pek saglikli bir is degildir. kafayi azicik kaldirip bakmak kafi. ama sanirim kafalari kalin oldugundan kalkmiyor mübarek.

simdi efendim, türk milliyetçiligi osmanli’nin son döneminde olup bitenlere bir reaksiyon olarak yükselmistir. fakat evet milliyetçilik, milliyetçiligi tetikler hesabi dogmustur. ama digerlerinden bir farki vardir. sirp milliyetçiligi türk ve müslüman düsmanligi üzerine kuruludur, yunan milliyetçiligi, bulgar milliyetçiliginin de bundan pek farki yoktur. bu düsmanlik milli marslarina, milli sembollerine dahi islemistir.

atatürk de milliyetçidir fakat milliyetçiligi bir düsman topluluk üzerine mi kurmustur? hayir... önüne yunan bayragi serilip çignemesi istenildigi halde çignememistir örnegin. yurtta sulh cihanda sulh demistir örnegin. milliyetçiliginde alman tarzindan çok fransiz tarzi hakimdir. fakat bu zaten önüne bir sey koymadan da sadece milliyetçiliktir. digerleri irkçiliktir bana göre.

ayrica alakali olarak:
(bkz: papagan)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol