bilgi sözlük

ederleziavela
bilgi sözlük bir interaktif sözlük oluşumu olup amaç forum tarzı yazılar yazmak, herhangi bir düşünce, din, ırk, spor takımı, akım ve benzerini savunmak veya kötülemek değil kavramlara, türkçe tanım getirmektir.

bilgi sözlüğün, ne ek$i sozlükten, ne itusozlukten ne de bir ba$ka sözlükten pek farkı yoktur.temel olarak aynı sistem ile i$lerliğini sürdürür.

bir sözlüğü sözlük yapan jargona hakim, bilgi sahibi yazar/suser/bilgiç , konsept ve kurallarıdır.bu konuda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.

çe$itli özellikleri bünyesinde barındıran yazarlar vardır.bazıları yapısı itibari ile tespitçidir.bazısı ayarcı, bazısı tanımcı, bazısı tematikçi, bazısı kurgucu ve bazıları da brukeristtir.

farklı özelliklere sahip yazarlar doğal olarak çatışacaktır.

ben örneğin tematik kasmaktan nefret etmesemde pek sevdiğimi söyliyemem.zira bilgi sahibi olmadığım bir konu hakkında ahkam kesmeyi sevmem ha arada bakarım sol pencereye,ilgimi ceksin çekmesin anlamını bilmediğim bir başlığı açar okurum ve hatta google da arar detaylı inceler hepimiz gibi ba$lığa yansıtırım.nedir buradaki kazan ? bilgi dağarcığımızı geliştirmek.lakin illede ben tematik kasayım diye saatlerce google da takılmam.bu yüzden kurguculara, tespitçilere, pek sıcak bakılmıyor sürekli eleştiriliyorlar.belirli bir seviye ve kalite doğrultusunda yapılan kara mizah sözlüğün tadı tuzudur. şa

kabul etmek gerekirse ek$i sözlük alanında en iyi ve ilktir.neye göre kime göre iyidir gibi bir gafletin içerisine düşmek kanımça aptallık olur.zira kayıtlı kayıtsız üye sayısından tutun, entry ve aldığı hite kadar sıralamanın en tepesindedir.diğer sözlüklerin amacı en iyi olmaktır.şükrü saraçoğlu stadı için fenerbahçeliler ne der " en iyisini yapana kadar en iyisi budur " alın size tespit.

bir sözlük sadece salt bilgi içermez.içerisinde kara mizahtan tutun, eleştiri, tespit, kurgu olması gerek, ki var zaten.

bu sebepten dolayı bazı bilgiç arkada$ları anlamakta zorlanıyorum.bilgi sözlük ba$lığına memnuniyetsizliklerini elbet ifade edeceklerdir lakin bu ba$lığı ağlama duvarı olarak kullanmak ya da bir takım zümreye bok atmak, zan altında bırakmak kimsenin haddine olmasa gerek zira konsepte hakim deneyimli yazarlar , yazmayı , jargonu " turkoloji " yi öğrenene kadar yılllarca ayar üstüne ayar yemiştir.

önce bu alanda pi$ip daha sonra çemkirmek kanımca daha mantıklı olur.hele hele ele$tirdiğiniz konu hakkında elinize kimse su dökemiyorsa amman derim eleştirmeden önce " yazarlık " kariyerinizi ve ne tip özelliklere sahip olduğunuzu ya da girilerinizi kontrol edip küçük bir analiz yapmanızda fayda var.maazallah dile dü$ersiniz falan zor durum.

bilgi sözlük diğer sözlükler gibi çok farkli biçemlere sahip yazarlara ev sahipliği yapmaktadır.

ha nacizane bir tepit ya da ele$tiri nasıl algılanırsa algılansın engel te$kil etmeyeceğini biliyorum.

bilindiği üzere interaktif sözlük olu$umları çok güzel arkada$lıklara vesile olur.yine bilindiği üzere sözlük olu$umlarının eski diye tabir edilen zümreleri vardır ve bu zümre " evlat " edası ile sözlüğe sahip çıkar ve benimser.sözlüğün emeklemesinde de buradırlar, yürümesinde de kosmasında da burada olacaklardır.kısaca sözlüklerin bel kemiğidir.olması gerekende budur kanımca.lakin aradaki ince çizgiyi iyi ayırt etmek gerek.

insan yapısı enteresandır.

bu tip olşumlarda birbirini tanıyan, dost olan şahısların sözlükte yeri ayrıdır.gerek aldığı puanlardan , gerek sayfasındaki yorumlardan bu rahatlıkla anlaşılabilir.bu durumu yadırgamıyorum keza olması gereken budur.daha dogrusu, hani o enteresan olan insan yapısının bir tepkimesidir diyelim.

her zaman uyuz olduğum nokta, kendini bilmez bazı zevat ı kiramların sağa sola bok atarak, milleti zan altında bırakarak üzerinizde kötü bir intiba oluşturmaya çalışmalarıdır.amaç memnuniyetsizlik değildir.amaç; bu zümrelere daha yakın olmaktır. ha git bir iki zirveye ele ense göte parmak olursun zaten.

bu sebepten mütevellit bazı bilgiç arkada$ların daha dikkatli olmasını temenni ediyor, küçüklerin gözlerinden büyüklerin ellerinden öpüyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol