okan bayülgen

independence
bugune degin pek cok ele$tirdim bu adami ve pek cok kere de begenimi sundum.ama sanirim en $iddetli ele$tirim de bugun olacak.

populer internet kulturunun neresinden tutup neresinde gosterecegini hayli $a$irdi.yanli$ hatirlamiyorsam son uc haftayi seyirci olarak interaktif sozluklere ayirdi.

once $unu belirteyim.

bu seyirci kitlesinin bir kismini bilgi sozluk olu$tursaydi ho$uma gitmez miydi?

bayilirdim!

ama benim bayilmam gozle gorulur somut gercekleri degi$tirmiyor.

bugun ve bilmemkac haftada bir ek$i sozluk makina programinda ya konuk ya da seyirci.

peki neden?

cok basit.

ek$i sozluk’un anlik trafigi eskiden 3 mbit ti $imdi allah bilir bu rakam kaca dayandi.peki bunun anlami nedir?siteye her giren ve dola$an ki$inin birmiktar trafik harcadigini du$unecek olursak anlik olarak onbinlerce insanin ek$i sozluk’u takip ettiginin somut delilidir bu.okan bayulgen tum seyircilerini universitelerden ve internet sitelerinden secer.boylelikle 250 ki$i ile birlikte onlarin bagli oldugu kominitelerden yuzbinlerce insani ekran ba$ina baglar ve reytinge reyting demez.

ama kendisine sorarsaniz yaptigi hicbir program reyting amacli degildir ve reytinge zerre onem vermez.

yemezler!

senelerdir takip ettigim okan bayulgen yaptigi i$lerden daha ziyade kendi isminden bahsettirmekten fazlasi ile ho$nut kalmaktadir.bir nevi ego tatmini.yaptigi i$lerin kendi isminden sonra gelmesini sever.eh kendi ismi gozonunde olunca yaptigi i$ler de pe$isira zaten gelecektir.

kisacasi okan bayulgen gerek pratik gerekse de ticari zekasi ile bir numaradir ama bunun bokunu cikartip insanlari mal yerine koymakta da uzerine yoktur.

ha ben istemez miydim makina’da melankomik’i elinde tavukla gormeyi yahut bonuspaterfamilias’i elinde mahkeme celpi ile gormeyi? hangimiz istemezdik ki angelus’un elinde vapur maketi ile kameralarda gormeyelim yahut insomnia jim’in elinde bir marti ciyaklamasin ekranlarda?

hepimiz isterdik elbette en ba$ta ben.fakat bu arzularimiz olu$an somut gerceklerin uzerini biraz dahi olsun kapatmiyor eys sevgili okan bayulgen.

not:bugun makina’da duydugum kadari ile onumuzdeki hafta makina programi da bitiyormu$.son 3 haftadir populer internet sitelerinin nicin seyirci olarak alindigi ve bugun de konuk masasinda kendilerine yer verildigi bu $ekilde anla$iliyor.

okan bayulgen "ben giderim adim kalir dostlar beni hatirlasin" cumlesini pratige uygulami$ bir sure daha anilmak istiyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol