parti ici demokrasi

greyfurt
türkiye demokrasisinin en çok eksikliğini hissettiği öğedir. parti liderleri kamuoyunda "güçlü olmayan" lider durumuna düşme kompleksiyle parti içindeki en ufak muhalif hareketi bile anlayıştan yoksun ve demokratik teamüllere aykırı yöntemlerle sindirmekte yada yok etmektedirler. bu durum en başta partilerin iç zenginliğine, uzlaşmacılığına ve problemlere farklı açılardan yaklaşabilme yetilerine zarar verdiği gibi ülkemiz demokrasisini içi boş, yetersiz partilerin fil mezarlığına çevirmiştir.
muhalefeti parti için bir zenginlik yerine zaafiyet olarak algılayan iktidar tutkunu liderler ancak siktiredilmelerini takiben yarattıkları anarşinin partilerine ve ülkelerine verdiği zararı idrak edebilmekte ama bunu çıkıp kamuoyuna itiraf etmemektedirler.(en azından ben öyle ümit ediyorum. ülkeye verdiği zararlardan, siyasetin dışına ittikleri faydalı insanlardan memnun olan zihniyet zaten haindir)
40 yıldır aktif siyeset yaptığı halde ülkeye değil fidan, ot bile dikmemiş siyasi organizmaların hala utanmadan parti liderliği yapmaları bu teze en belirgin örnek teşkil eder.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol