sözlük için yapılan çalışmalar

pelagehatun
sözlük için bir çalışma yapılıyorsa ve bu çalışmanın 1 tane bile entrye bir zararı olacaksa, bir tane bile entrynin kaybına neden olacaksa bu kesinlikle ve kesinlikle o entrynin yazarına bildirilmelidir. ki kendisi istediği takdirde sonra girmek üzere onları bir yere kopyalar veya bulur bişeyler yapar veya umursamaz. eğer bir çok entry gidecekse, o zaman topluca yazılıverilir bu kadar mı zordur houstonlara mesaj atmak?

şimdi mesele, sozlugun daha iyi bir duruma getirilmesinin mi, yoksa verilen 13 saatlik emegin boşa gitmesinin mi onemli oldugu. i$te bu beni de derin du$uncelere gark etti. ve sonra dedim ki kendi kendime sözlük için bir şeyler yapılacağında yazarlar bilgilendirilmiyor, giden entrylerimi tekrar girerim,aciz miyim, yoksa malmıyım.. elim kolum tutuyo sonuçta ama o girdiklerim yarın gene giderse? bunun güvencesini yazara verilmedikten sonra sözlüğün daha iyi iyi duruma gelmişmiş pek de bi önemi kalmıyo, her şey güvende bitiyor ilk başta.

güven derken tabi bir de fedakarlık var. önce fedakarlık ne demek bi düşünelim. bir yazar entry giriyodur, ve bundan da memnundur kendisine bir zararı yoktur ama sözlüğe vardır, bu fedakarlıktır. ancak yine bir yazar entry giriyodur, o entryler silindiğinden dolayı bunun sözlüğe bir katkısı yoktur üstüne bir de yazara zararı olmuştur. işte bu kavramları yerine oturttuğumuz sürece birilerine bir şeyler deme ve hoşgörü isteme hakkına sahip olabiliriz.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol