vur kafasina

ederleziavela
kır saçlı yaşlı bir beden çıkıverdi günün birinde! elinde tespih, gözünde gözlük, heybetli bedeni ile şeytanınız bol olsun gençler dedi.irkildik, kim ki bu ?

" tesekkur ederiz amca " sözleri döküldü dudaklarımızdan.yaşlı bedeni yanımıza oturdu! ağır ve sessiz.te$rif edene kalk git demek olmaz diye dü$ündük ve bir çay söyledik.cebinden sakarin çıkarıp çayına attı ve bir yudum alıp oynamakta olduğumuz tavlaya devam etmemizi söyledi.

di$leri hafif sararmı$, göz kapakları çökmü$, yüz hatları topografya haritalarına benzeyen, arada sırada öksüren bir beden sorgusuz sualsiz oturmu$tu masamıza.

tavla açıldı pullar dizildi ve zarlar atıldı.oynamaya ba$lamı$tık fakat her hamlemize cık cık cık diye efektler çıkarmakta, hayırdır amca diye sordugumuzda yok bir$ey gençler siz devam edin demekteydi.

içten içe merak sardı bedenimi, neden oturdu bu memur kılıklı paspal ihtiyar masamıza?

bir iki oyundan sonra o ya$ı ve heybetli beden kükredi " vursana evladım kafasına " diye oyunumuza mudahale etti.akıl ya$ta değil ba$tadır mantığı ile davet ettim oyuna.

gel oynayalım amca

20 dakika sürecek azap anları ba$lamı$tı benim için.bir mars bir düz amca 3-0 önde.içten içie kızmaya başlamı$tı bedenim, bu paspal yorgun ihtiyara yenilme dü$üncesi bile zoruma gidiyordu ve 1 mars daha.

çalan telefon sesi ile irkilip kendime geldim.halâ nasıl yenildiğimi dü$ünürken yaşlı beden çalan telefonu açıp " bonjour " dedi ve hatasız, su gibi berrak olan fransızcası ile devam etti.hem konuşuyor hemde tespih cekiyordu, bir an imamesini kopardı tespihinin ve gözleri doldu.ya$lı bedeninin yorgunluğu ile ağır ağır oturduğu sandalyeden kalktı ve çay için te$ekkur etti.

gençler dedi " tavlada açık vermekten korkmayın vurun hemen rakibinizin kafasına! en iyi savunma saldırıdır "

" hayatta böyledir eger atik davranmazsanız vurur kafanıza "

tanım mı ? : tavlada kullanılan bir terim / önerme / tümce adını siz koyun.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol