27 nisan 2007 genelkurmay basın açıklaması

schumi
az önce öğrendim bu haberi.. ve gördüm ki biz 100 yıl değil, 1000 yıl geçse adam olmayız, olamayız... demokrasi, insanca yaşama bilincidir. biz bunu başaramıyorsak biz de insan değiliz. gözümüzün önünde bir darbe yedik aq.

aslında bugün aklıma gelmemiş de değildi. bunların demokrasiye bırakın saygı duymayı, nefret ettikleri zaten tarafımca biliniyordu. ve bu sebepten akpli herhangi birinin cumhurbaşkanı yapılmayacağı da belliydi. onu cumhurbaşkanı yapmamak için bunların elindeki tek şans dyp ve anaplı vekillerin meclise girmelerini engellemek, böylelikle gerekli olduğunu iddia ettikleri 367’yi sağlatmamaktı. ağar’ın ve mumcu’nun açıklamalarını izledim. ikisi de burnundan soluyordu. mumcu’yu pek bilmem ama ağar hakikaten demokrasinin önemine inanmış, asla demokratik değerlerden vazgeçmeyen bir insandır. onun "meclise girmiyoruz" açıklaması beni çok ama çok şaşırttı. üstelik omuzları çökmüş, hali kalmamış, yüzü bir anda sararmış gibiydi. ben de içimden "ulan böyle açıklama yapması için zorladılar mı bunu" diye düşündüm. ve ayrıca ümmet kandoğan’ın, ağar’a rağmen meclise girmesi ve ona muhalif konuşması ama sonrasında partiden ayrılmayacağını açıklaması, ağar’a hakikaten bazı şeylerin zorla yaptırıldığının kanıtıydı adeta.. mumcu’nun da her halinden sıkıldığı, daraldığı belli oluyordu.

oturumun devamında, 367 henüz tamamlanmamıştı. 5 tane chp’li parlamentoya girdi ve bir chp’li onlara "ne bok yiyosunuz siz orada" diye sinirli ve gergin bir şekilde bağırdı. yani 367’nin tamamlanmış olmasının artık başvurulacak son çare olarak darbeyi göstermesini anlamış olacaktı bu chp’li milletvekili. ve o yüzden çok gergin bir şekilde bağırdı tahminimce.

367 milletvekili tamamlanınca bunların anayasa mahkemesi umudu da kalmadı. yapılacak en etkili ve tek çözüm yolu buydu... işin ucunda koltukları tehlikede, kolay iş değil buna izin vermek...

********************

bu benim haberi duyduktan 5 dakika sonra zihnimden geçenlerdi. buraya yazdım... aslında politikacıların büyük kısmının bu muhtıradan haberinin olduğu izlenimi uyandırdı bende tüm gün meclis ve seçimleri takip eden birisi olarak. bir komplo teorisi olarak gözükebilir ancak akla da çok yatkın görünüyor.

nokta’ya nokta konulması da bu oyunun bir parçası gibi gözükebilir düşünüldüğünde.. asıl yapılması gereken özden örnek hakkında soruşturma başlatılması iken, bu olmuyor gazete yağmalanıyor, yetmiyor kapatılıyor, yetmiyor görmüş hakkında 6 yıllık dava açılıyor. bunu hangi akıl kabul eder ya? kendine zeki diyen, hukuktan anlayan hangi insan buna evet, olabilir der.

neticesinde bir muhtıra oldu. halen inanamıyorum. az önce bir başka platformda geyik yapıyordum oysa ki. bu kadar çağdışı, bu kadar aptal, bu kadar sivil iradeden utanan, korku duyan, bu kadar demokrasiyi bilmeyen ve öğrenmeye de çalışmayan, farklılıklara düşman gözüyle bakan ve onları yok etmeye çalışan zihniyete sahip insanlarımız nasıl hala nefes alabiliyorlar bu çağda ona halen hayret etmekteyim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol