mujdat gezen sanat merkezi

mad
okul, ziverbey de ki köşkün restore ettirilip, 1991 yılında eğitime girmesiyle açıldı. okulun sahibi ve kurucusu müjdat gezen. m.s.m 1993 yılında vakıf oldu. 1995 yılında ilk mezunlar için cemal reşit rey konser salonunda tören düzenlendi.

eğitim dönemi
okul her yıl 29 ekim’de açılır. final sınavlarıyla birlikte nisan sonunda kapanır. eğitim süresi 4 yıldır.

okuldaki diğer bölümler
yazarlık ve yaratıcılık (bu bölüm iki yıl önce açıldı.) opera-şan, klasikgitar, türk halk müziği, türk sanat müziği, hafif batı müziği.
tiyatro bölümü öğrenci koşulları: bölüme her yıl değişen sayıyla 10 ila 15 öğrenci alınır. bölümde devam mecburiyeti vardır. her dersin üçte ikisine girmek zorunludur. öğrencilerin herhangi bir yüksek öğrenim kurumuna bağlı olmamaları gerekmektedir. açık öğretim için bu kural geçerli değildir. mezun olacak öğrencilerden sınıfça bir oyun hazırlamaları istenir. başarı notu 70’tir.

sınav koşulları
ön kayıtlar için başvurular 1-30 eylül arası şahsen okula yapılmalıdır. 16-22 yaş arasında olmalı, lise mezunu olmak, herhangi bir yüksek öğrenim kurumuna bağlı olmamak ve istanbul’a ait ikametgah bulundurmak gerekmektedir

giriş sınavları
giriş sınavları her yıl ekim ayı başında okulun duyurduğu tarihlerde yapılır. sınav en az üç aşamalıdır. ilk aşama için bir komedi , bir dram parçası, bir de şiir hazırlanması istenir. hazırlanan parçalar adayların tercihine bırakılmıştır. ikinci aşama, ilk sınavı kazanan adaylarla, sınav komisyonunun talebine göre gerçekleşir.
ritm ve müzik konusunda da öğrencilerin yetenekleri sınanır. üçüncü aşama genel kültür sınavıdır. sınavla ilgili ayrıntılı bilgi okuldan telefonla ya da şahsen öğrenilebilir.
yök’e bağlı olmayan m.s.m’ye başvurularda ö.s.s sınavına girme koşulu aranmaz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol