kurtlar vadisi terör

maliyeci
pokemon çizgi filmini izleyip kendini camdan atan bir çocuk vardı, bu olaydan sonra çizgi film yayından kaldırıldı. şimdi sorarım size? bu çocuk bu kadar dangalaksa yarın öbür gün süpermen’i seyrettiğinde de uçmaya kalkmayacak mı? sorun çocukta çizgi filmde değil ki..

bu olay da aynen öyle.birileri şiddete özeniyormuş. yahu kardeşim bu doğru ama bu çocukların sorunu,ailelerin suçu değil mi? çocukların iç dünyalarındaki boşluklarını şiddetle doldurmaları sosyal ilişkilerdeki çarpıklığın bir sonucu değil mi?

kurtlar vadisinin bir bölümünü bile seyretmemiş (ki bir bölüm izlemek bile konunun bütünselliği hakkında fikir vermeye yetmez) şahısların yaptığı yorumlar hemen kendini belli ediyor. ulan zaten şiddet toplumuyuz. var olan bir şeyin yansıtılması ve bunun iyi değil,kötülere karşı kullanılması en başından bir temel reis çizgi filminden hangi mantıkla farklılaşır? popeye ıspanağını yer,kötüyü döver.burada şiddet yok mu mına koyim? kurtlar vadisinde yapılan operasyonlar da zaten devletin,milletin sahipsiz olduğuna, korunup kollanmadığına,ulusal çıkarların siktiredilip ona buna köpeklik edildiğine inanmış,ümidi olmayan ülke insanlarına biraz olsun, oldukça fantastik de olsa, insanlara güven aşılamadı mı? bu diziyi halk bu kadar nasıl sevdi ki? polat çete çökertirken,iyi kötü tartışılır ama senaryoda derin devlet bağlantıları gözler önüne serilirken, güncel olaylara göndermeler yapılırken insanların hafiften bir bilinclenme yasaması birilerine dokunuyor heralde.

rtük’ü daha ciddi mevzularla uğraşmaya davet ediyorum. sigarayla savaşan ama ondan bin kat beter bir illet olan içkiye hiç bir sansür uygulamayan bu zihniyete şaşırıyorum. tipik türk ailesini rakı sofralarından yansıtan sahnelere bir makas vurulamıyor ama türk sinema tarihinin en baba eserlerinden hababam sınıfı’nda sigara sahneleri kesiliyor. hem de öyle böyle bir kesinti değil,direk beşer dakikalık kesintiler... bu da sanat eserine saygısızlıktır bence.

her fırsatta özgürlük özgürlük diyenlerin sansür sevdası tam bir yurdum ikilemi.

bir çözüm yolu da şu. ingiltere gibi memleketlerde bile direk yayın yapan 5-6 kanal var. daha fazlasını kendi isteğinle para ödeyerek seyrediyorsun. adam gibi makul bir sisteme dönülür, isteyen vadi seyreder,isteyen açar porno seyreder.

son olarak: sansürcü zihniyete kafam girsin...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol