kürdistan

independence
var olmayan bir $eyin uzerine yorumlar yapmaya ne kadar merakli insanlariz $a$ilacak bir $ey.ustune ustluk anayasanin suc sayabilecegi sinirlara yakin cumleler sarfetmek, gotumuze girebilecek yazilari sanki izin verilecekmi$cesine onca ugra$ sarfedip yazmanin mantigi ne ola ki.

kurdistan..

kurdistan nedir ya da neresidir allaha$kina.oyle bir toprak parcasi mi var? oyle bir ulke oyle bir devlet? ba$kenti neresidir, bayragi ne renktir, hangi paralel ve meridyenler arasinda yer alir, hangi ulkelerde temsilcilikleri vardir, ordusu var midir, milli mar$i var midir? bunlar varsa biz neden bilmiyoruz? daha gecen gun dunyada var olan tum ulkeleri sozluge aktarirken neden kurdistan isimli ulkeyi es gecmi$im ben? yoksa aslinda boyle bir yer yok da sirf bir $eylere muhalif olmak adina, sirf ilgi ceken bir konuya taraf olmak adina mi durmadan uzerine bir $eyler eklenmektedir.

hayr gotunuzden pek cok $eyi uydurabilirsiniz.gotunuzden element bile uydurabilirsiniz de koskoca bir ulkeyi nasil uydurursunuz onu anlayamadim.bir kac kendini bilmez kurum tarafindan bir haritada "kurdistan" isimli bir yazi yazildi diye bir ulke mi var oldu allaha$kiniza.yeter yahu.peter pan hikayelerinde olmayan ulke isminde bir yer vardi ama o romanin bir bolumuydu.kaldi ki peter pan romaninda ismi gecen olmayan ulke bile sizlerin bahsettigi kurdistan isimli zimbirtidan cok daha inandiricidir.

yeter!

(bkz: gotunuzden ulke uydurmayin lan)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol