ahmet necdet sezer

camurhan
anayasa eski baskani oldugu icin cumhuriyetin ve atatürkcülügün yilmaz koruyucularindan olan, halktan kopuk olmayan, halkin gözünde dürüstlügüyle, hukuka saygisiyla sevilen ve sayilan cumhurbaskani. dinci takiminin sevmedigi ve adeta nefret ettigidir. kendisinin de zaten pek de haz aldigi söylenemez onlardan. akp iktidari, ne üdügü belli olmayan - sirf dinci oldugundan - kendi adamlarini getirmek icin sürekli vekaleten atama yaparke nayar üstüne ayar yer.
iktidarin adami olmaz. sabirlidir ve kararlarini iyi gerekcelendirir. rahmetli ecevit zamaninda bile hukuksuzluklarindan bakanlarin önüne anayasayi firlattigi bilinir.
esi ekranlarda pek gözükmez esasinda. mülayimdirlar. eski cumhurbaslarindan naksibendi özal’in sülalesinin, prenslerinin ortalikta cirit atmis oldugu bir makami isgal eden bu devlet adaminin cocuklarinin isimleri bile adam akilli bilinmez.
ne yazik ki boaltacagi koltuga rte veya onun gibi minarelerden süngü yapmaya calisan birisi oturursa türkiye’yi calkantili bir dönem beklemektedir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol