islam devleti

camurhan
bildigimiz şerri hükümlere göre yönetilen, kulluk esasina dayali, iran, suudi arabistan gibi kiytirik örnekleri verilebilecek devlet modeli. günümüzde bu manada tamamen din esasina dayali bir devletin sonu ancak karanliktir; yoldan sasip 1000 yil öncesinin esaslarina göre mum isiginda ulasilamayacak bir medeniyete ulasmaya calismaktadir.
laik sistemi cökertmek isteyen tükürükbaslarin özledigi, kadinlarin ezildigi, erkegin x sayida kadin edinebildigi, akillara ziyan kararlarin alinabilecegi, cinselligin bastirildigi, muhtemelen bilimin uygulandigi ama üretilmedigi, saldirgan uzantilarla dolu devlet olurdu iste.
günümüzdeki örneklerine bakinca "aha bizde bunun her mezhepten yapilmisi da var" deyip türkiye’nin güneyindeki ülkelerin göz önünde bulundurulmasi yeterlidir.
iran’da bile insanlar yasaklardan yakinirken, türkiye’ye gelmeden önce üzerindeki zincirleri cikarip, ne yazik ki dönüste kendilerini yine zincirlerken bunun özleminde olan aymazlara böyle bir seye kalkismamalari salik verilir.


#398298
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol