mustafa kemal atatürk

ithilquessir
pisayada soylediginden cok sonardan kendisine yakistirilmis sozlerin dolastigi bir dahidir kendisi. ne zekasi ne de turkiye cumhuriyeti icin yaptiklari tartisilabilir. cesitli gruplarca cesitli zamanlarda karalanmaya calismis, belki bu yuzden birazcik da anlamini kaybetmis bir liderdir.

ilk okul mufredat defterlerinde her konu icin "ataturk’un konuyla ilgili sozu" adli doldurulmasi gereken bir kutucuk vardir.

ilginctir ki ataturk’u tanrislastirma ve savunma mucadelemiz sirasinda sik sik bir gercekligi unutmaktayiz. ataturk’un bizim gibi insan oldugunu, ve ayni tutku, kararlilik ve ongoruyu bizim de elimizden geldigince gostermemiz gerektigi.

sanki turkiye ikinci bir ataturk beklemekte ve gazinin mukemmelligini kendi pasifligi icin bahane olarak saymaktadir. evet hicbirimiz ataturk degiliz, ama sanki yine de bu konuda bir seyler yapabiliriz, toplum icin olmasa bile kendimiz icin ileriye bir adim olsun atabiliriz.

korku yerine sevginin gozlerinden dunyaya bakabilmek, hosgoru ve ilericilik temellerini hayatin aksayan ayaginin altina katlayip koymak guzel bir adimdir.

haydi hop!!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol