kadın

bloody mary
soylendiğinde insanın aklına hiçbir zaman bekareti bozulmuş anlamı gelmemesi gereken kelime.ha illa bekareti sokuşturmak mı istiyoruz konuya,onu da katalım, kabul.kadın bekaretini bozmuş kızdır, evet.bir kızın; o bekareti bozmadan once, bekareti bozarken ve bekareti bozdukatan sonra yaşadıklarıyla,hissettikleriyle olgunlaşma gosterip evrim geçirdiği versiyonudur kadın.
küçüklüğünden beri üstünde oluşan baskıyla evlenmeden once kimseyle birlikte olmaması düşüncesi yatar kafasında,hep düşünür..
küçükken şekerler alan babasının arkadaşı vehmi amcası büyüdükçe gozlerindeki ifadeyi,dudağındaki sırıtmayı değiştirir.baba bunu farketmez ama o kız farkeder işte.baba da farketse kızına laf eder vehmi efendiye değil.
aşık olur,yaşı ufaktır aklı erişemez ne yapması gerektiğine,karşı taraf bir beklenti içerisindedir,korktuğu başına gelen kız bunu yapamayacağını anlatmaya çalışırken siktiri yer,çok sevdiği için bunu feda etmeye karar verir,kararı uyguladıktan sonra orospu olur siktiri yer yine..
üzülür,saklayamaz,birisi ogrenince orospu orospu diye üstüne çullanır,dayak yer,okuldan alınır,sokakta yürüyemez halde gelir vehmi efendi ve dostlarının bakışları içinde..
bir gün şans yüzüne güler belki güzel bir evlilik yaşar,güzel bir evlilik olan herşeyi unutturucaktır ona zaten,sonra sağlıklı bir evlat..güzel geçen birkaç yıldan sonra koca dayağı,başka kadınlar,kumar,alkol..
cocuğunu daha iyi yetiştirebilmek için bir işe girer,aklında bir sürü sorun varken herşeye yetişebilmek için gosterdiği çabaya çok şaşırırsınız,bir gorseniz..
belki kocasından ayrılır,cocuğu ile kalır, çalışır, didinir,çocuğum okusun, iyi yerlere gelsin diye..dolap boş olduğunda çocuktan duyduğu bir ’of’ onun içine işler, belki çocuktur ama kalbi dayanmaz buna, belki klişedir ama gercekten yemez yedirir, sacını da supurge eder.
belki hepimiz aynı şartlar altında kadın olmuyoruz ama er ya da geç oluyoruz başka bir hayatla,başka olaylarla..
kimimiz ev kadını oluyoruz, kimimiz temizliğe gidiyoruz, kimimiz başarılı olup kimseye muhtac kalmıyoruz, kimimiz orospu oluyoruz, oluyoruz da karnımızı doyurmak için, çocuğumuza oyuncak alabilmek için başka yol bulamayıp bedenimizi satınca rezil oluyoruz, gelip işini gorup gideceğine, karşı taraftan laf yiyoruz orospu diye bağırıyor hakaret edercesine, salak adam evet orospuyum gormuyor musun, sende bir orospu kadar gurur var mı acaba diyemiyoruz iki kuruş para için..
her kadın bu kadar acı cekiyor mu tabiki hayır, ama ben olmasam da bunu en yakınımdan gorebiliyorum.ki zaman zaman orta şekilde yaşasak bile bu anlatılanların çoğunu yaşamaya maruz kalabiliyoruz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol