ortadoğu

ankakusu
uzun bir muddet sonra tekrar bu basliktayim...

bu hafta haber vermemekle birlikte uc konu uzerine duracagim... bunlar; 1. kurtlerin kuzey irak’ta, irak bayraklarini indirmeleri/yakmalari...
2. pkk koordinatoru diye bir unvanli kisini bir cesit goreve atanmasi...
3. asker yollama...

efendim hafta icinde yanilmiyorsam, bir haber geldi kuzey irak’tan... bazi kurt gruplar irak bayragini indirmis... hatta yakmis.
bu, kurtlerin bagimsizliga hazirlandigini, isindigini acikca gosteriyor. turkiye’de gundem yogun oldugundan kimse bu konunun ustune pek gitmedi. ama eger bagimsiz bir kurt devleti turkiyenin zararina ise bu olay kucumsenecek nitelikte degildir.
bu bir mesajdir. kuzey irak’ta bizim borumuz oter mesaji verilmistir komsu ulkelere. ’irak devleti bile aciz bizim karsimizda’ demektir bu. irak basbakani gerekli tepkiyi koymus ve her yere irak bayraginin asilacagini soylemistir.
turkiyenin asil bu donemde, gundem ulkede baska seylerle mesgul iken, kuzey irak’i ve kurt gruplari takip etmelidir.
dikkat ceken baska nokta ise, analiz yapa yapa gozume carpti, kuzey irak’ta ki kurt gruplar turkiyede ki gundem fazlasiyla mesgul iken bu tur cikilar yapmaktadirlar.

edip baser denen bir zat-i muhterem pkk koordinatorlugune atanmistir. (herhalde pkk’yi koordine edecek.) abd’li bir meslektasi ile pkk’yi koordine! edeceklermis. neymis, boylece pkk’ya karsi daha kolay mucadele edilebilecekmis.
bana kalirsa bu koordinatorluk abd’nin turkiyenin hareketlerini kontrol altinda tutmak icin uydurdugu bir kamuflajdir.
ha diyeceksiniz ki, abd sanki turkiyenin her haltini bilmiyormu, zaten yonlendirmiyor mu? bencede bizden daha iyi biliyor ve bizi gerek aciktan, gerekse gizli bir sekilde yonlendiriyor herifler.
ama bu koordineli calisma! abd acisindan daha hayirli olacagida kesin. nelki turkiyenin operasyonlarini geciktirecekler, belki pkkya haber verecekler, belki gostermelik iki is yapip kenara cekilecekler...
ben bu koordineli calismayi pek sevmedim... bakalim ne olacak...

3. lubnan’a asker yollama... aslinda bu konu hakkinda bir kac kez gorus belirttim... hukumetin bu kadar istahli davranmasinin altinda sadece ortadogu’da daha etkin bir politika olmadigi kanaatindeyim... kim bilir buna karsilik abd’den koordineli! calisma sozu aldilar... ya da ne biliyim kuzey irak’a girme yetkisi aldilar...
cunku ozellikle su donemde lubnan’a asker yollamak ulke capinda negatif tepki almak demektir... hele hele askerlerimizin basina bir is gelirse, bir takim ayak oyunlariyla turkiye bir tarafa cekilmek istenirse. hukumet tum bunlari goze aldigina gore var bunda bir is...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol