barışarock

utopya
araci muzik olan amaci ise muzik vasitasiyla barisa seslenmek olan fakat bazi kitleler tarafindan aracindan ve amacindan cokca saptirilmis muzik festivali. cadirlar kurulur, kurulmadan once arkadaslara arasinda gecen diyalog sudur:
a: abi gece 12-2 arasi senin. 2’den sonra benim.
b: olum 12’ye kadar ben nasıl kız bulcam daha kafalari ayiktir o saatte onlarin.
c: s.. lan cadir benim. istedigim saatte girerim.

ya da saatler uyku vaktinizi gosteriyordur. cadira girip yatma vaktidir. guzel bir uykuya dalmissiniz. fakat birden hisir husur bir ayak sesi ve cusseli bir golge. cadirin kapisi acilir. birden firlarsiniz, karsinizda bir adam vardir.

x: cadirlari karistirdiniz herhalde.
y: yoo.. ben baris icin geldim.
x: ee buyur gel ozaman.
ilerleyen dakikalarda nolur bilmiyorum. sabah kalkildiginda herhalde sen bana tecavuz ettin diye savas oluyordur.

amacindan ne kadar saptigi ortadadir. tabiî ki bu bir genellemedir. oraya muzik dinlemeye giden insanlar ya da barisa evet diye giden insanlar coktur. hepsi yukardaki zihniyetle gitmiyor... ayrica festivali sevmeme ragmen, icimde bu festivale hicbir zitligim olmamasina ragmen milliyetcilege karsi yazisini sitesinde gordugumde biraz sasirmistim. neden milliyetcilege karsi? insanlar milliyetciligi herhalde sadece bencillik diye algiliyor. milliyetcilige karsi cunku milliyetcilik sadece benim milletimi sevmem, sadece benim milletimin degerleriyle yogrulmam ve baska milletleri ornegin somurulen milletleri anlamamam diye dusunuluyor galiba... bence milliyetcilige karsi olmamali. milliyetci olmazsan bugun senin de ulkende gayet guzel savas olur ve sen bu savasa tepkisiz kalirsin. milliyetcilik beraberinde evrenselligi getirir. bir yerde senin durumunda somurulen bir millet varsa, tarihinden ders almissan onlarin durumunu cok iyi anlarsin ve baris ortami icin calisirsin...
rockncoke’a karsi olan bir festivaldir. kimisi hayir savasa karsi bir festivaldir der. fakat rockncoke’un da icinde oldugu savasi destekleyen herseyi protesto etmektedir. bu festivale de karsi durus icindedir. coca cola elde ettigi kazanclari israil’e yedirirken, israil lubnan’i bombalarken kimse gelip rockncoke’a karsi degildir demesin. barisarock’a gidenlerin %70’i rockncoke’a da gitmektedir. bu ne perhiz bu ne lahana tursu... bu durumda festivallere katilan genclerin amaci nerde iyi grup oraya kuruldur. iki festival ayni gun olsa ya da festivali biraktim barisarock ile ayni gun metallica konseri olsa eminim baris baris diye bagiran insanlarin cogu metallica’ya gider. hatta barisarock’a katilan gruplar arasinda da gidenler olur.
suanda baslamis olan festival. gidenlere iyi eglenceler diler, bulent ortacgil’i dinlerken bizim adimiza da dinlemenizi ayrica rica ederim. umarim baris icin sadece bugunler de degil hergun cabaliyoruzdur...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol