kalın turk

salavin
“kalın türk” ismi aldatmasın sizi. bu kitap, “şu çılgın türkler”, “yılgın türkler”, “the türkler” serisi içinde değerlendirilmesin sakın.

“kalın türk” şair ve yazar ismet özel’in 1993 yılında izmir’de verdiği bir konferansın tam dökümü. konferansın ana konusu huntington’un medeniyetler çatışması tezinin tenkidi üzerine. konferans metni 13 yıl sonra kitaplaşmış. bunun da esprisi, konferansta dile getirilen düşüncelerin ve öngörülerin, 11 eylül sonrası ortaya çıkan dünya tablosunu yansıtması. “kalın türk” esprisi, bozulan dünya müvazenesi içinde hala yegane umudun türk milletinde ve anadolu’da olduğunun vurgusu yapılarak, ancak bu umudun ince değil “kalın” türk olmakla gerçekleşebileceği düşüncesine dayanıyor.

ismet özel’in kendine özgü bir dünyayı algılayış penceresi ve bu pencereye uygun şekillendirdiği bir terminolojisi var. ismet özel’in görüşlerini değerlendirebilmek için, bu algılama penceresini ve terminolojini çok iyi bilmek gerekiyor. bu yüzden, bırakın ismet özel’in görüşlerini tartışmak, ismet özel’in görüşlerini özetlemek bile, bu algılama penceresi ve terminoloji bilinmeyince imkansızlaşıyor.

ismet özel - "kalın türk", fikir, şule yayıncılık, 6. baskı, 53 s.



bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol