ortadoğu

ankakusu
israil ateskes ilan etti. hasan nasrallah ise galibiyetini. simdi haril haril hangi ulkelerin bolgeye asker yollaycagi tartisilmakta. turkiye, daha dogrusu hukumet asker yollamaya gonullu gibi.

mesut barzani bagimsizligin kurtlerin gasp edilmis hakki oldugunu beyan etti. ayrica bir kurt ordusunun kurulmasinada baslandi. bu askerler sadece kurtlere hizmet edecekmis.

ayrica turkiye ve iran’in kuzey irak’i vurdugu ileri suruldu. bunu one suren kuzey irakta bulunan kurt gruplar.

abd pkk’ya silahi birak dedi.(amma tesir etti ha!)

kuzey irak’ta pkk burolari hakinda celiskili iddialar ortaya atilmakta. bazi kaynaklar kapatiliyor derken bazilari hala faal bu burolar demekte.

abdullah gul ortadogu turuna cikacak. bakalim neler konusulacak.

hizbullah 4 turk gazeteciyi alikoymus.

iran’in turkiyeye yakinlasma cabalari hizlaniyor. bu seferde dogalgaz konusunda; turkiye’nin dogalgaz sikintisini bir daha hic yasamamasi icin cabalayacagiz gibisinden aciklama yaptilar. bunu iran kultur bakani yapti turkiye ziyaretinde.

evet turkiyenin lubnan’a asker yollamasi gundemde. bence bu cok tehlikeli bir karar olur. sartlarin cok iyi belirlenmesi gerekir. yoksa bizde bu savas icine suruklenebiliriz.
zaten israil’in bizi lubnan’da istemesi de bundan. ayrica iran’in turkiye’ye yanasma cabalari hizbullah’a nasil yansir oda belli olmaz.
israil, hizbullah adini kullanarak askerimize saldirabilir veya iran’in etkisinde olan hizbullah bunun tersinide yapabilir.
ayrica turkiye’nin gundemi yogun iken kuzey irak’li kurt liderin dilleri iyice uzadi. yok ordu kuracaklarmis, yok bagimsizlik gasp edilmis haklariymis... en ilginc beyanatlarindan biride ’turkiye iran’la beraber kuzey irak’i vurdu’dur. kurt liderlerin turkiyeyide iran’in safina gecirip veya o izlenim verip, abd araciligi ile bagimsizlik pesinde oldugu bariz bir sekilde gorulebilir bu demecten.
yani meali; abd bak o muttefik dedigin turkiye iran’la senin kurdugun topraklari vuruyor, aman abicim elini, ayagini, seyini opuyum gel bizi bagimsiz eyle hem yanina hakiki bir muteffik almis olursun. hem basiyin belasi israil’e ortadogu’da, dusmanimin dusmani dostumdur hesabi bir dost kazandirmis olursun. israilin cenesinden azicikta olsa kurtulursun.

kurtlerin istedigi sey su; abd ve israil’i yanlarina alip bagimsizlik pesindeler. israil araplarla ve iranla dusman olacak bir muttefik arar durur. bunun icinde kurtler bicilmis kaftandir. israil’in, kurtlere bagimsizlik isteme konusunda samimiyeti suphelidir, lakin kurtleri muttefik edinmek istedigi kesindir. zaten barzani’ye de tescilli yahudi diyorlar ya neyse.

abd ise gercektende bagimsiz bir kurt devletine karsi. cunku biliyor ki o zaman ortadogu’nun iyice boku cikacak.

turkiye ise israil ile baglarini koparmamali. bunun yaninda arap dunyasi ile yakinlasmali, iran ile yakinlasmali. oyununu cok ince bir sekilde oynamali.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol