barışarock

underpressure
"neye karşı festival" sorusuna aşağıdaki gibi cevap veren fstivaldir ki, bu cevabı okuduktan sonra bu festivale karşı olan iyi niyetli ve tertemiz yaklaşımım biraz sarsılmıştır.
bazı çevrelerin barış kavramının algılama biçimiyle şekillenen bir festival olduğu ortadadır. oysaki barış adına yapılacak her adım tüm insanlığı kucaklamalı, her görüşten insandan destek bulup birlikte hareket edilmesini sağlamalıdır. bu yazıdan ortaya çıkıyor ki, bu festivali hazırlayan kişiler, "barış"ı sadece ve sadece birtakım çevrelerin ve görüşlerin sağlayabileceğini düşünmektedirler. bu düşünceyle yola çıkan bir "barış" festivalinin ne kadar yararlı olabileceği, nereye kadar ulaşabileceği ise şüphelidir.


"dördüncü yilimizdayiz… üc yildir, barisarock alanlarinda, sarkilarimizi baris icin söylüyoruz. “sarkilarimiz yeryüzüne” dedik, “evimiz dünya”, “rock sisede durmaz” dedik. dedik ki “karsı festival”iz…

barisarock’ta her nota, her ses, her slogan, her caba bushgillere karsi.
barisarock’ta bütün melodiler, savaşa, isgale, isgalciye karsi.
barisarock hayatlarimizi tahakküm altina alanlara karsi.

her yil barisarock daha da büyüyor.
ne kadar büyürsek sesimiz o kadar yankilaniyor.
ne kadar yankilanirsa savas cigirtkanlari o kadar korkuyor.

onlar bir avuc, biz milyarlarız.
onlar bir avuc petrol tüccari, silah saticisi, cokuluslu sirket ceo’su.
biz dünyanin bütün sokaklarinda, bütün meydanlarinda, tüm o güzel sarkilarimizla abd müdahalelerine, sendikasizlastirmalara, parali egitime, cinsiyetci baskilara, irk ayrimciligina, yoksulluga, acliga, adaletsizlige, militarizme, özellestirmelere, küresel iklim felaketine, milliyetcilige, nükleer santrallere direnenlerdeniz…

barisarock 2006, 26-27 agustos tarihlerinde küresel direnisin bir parcasi, baris, adalet, özgürlük, esitlik ve dayanismadan yana milyarların sen sesi olmaya devam edecek.



barişarock ilkeleri

1) asla "ticari" olmadi. "kazanilacak" paraya el sürmeyecegi ve her artiyi baris için degerlendirecegi sözü verdi.
2) zorunlu kalemler disinda her seyi dayanisma kültürüyle çözdü.
3) tek gündemi ve derdi "baris" oldu. baris kültürü ve baris çagrisinin yayginlasmasi, uluslararasi savas karsiti hareketin bir parçasi olmak yargilariyla davrandi.
4) kendi disindaki sosyal dertleri olanlarinda kürsüsü olmayi tercih etti."




bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol