deli

tiryaki
beyin içinde bulunan hormonların kimyevi dengelerinin bozulması üzerine ortaya çıkan psikolojik vaziyet...
şizofreni,paranoya,nevroz,psikoz gibi çeşitli rahatsızlıklara sahip insanları bizler genel bir tanımla deli diye adlandırıyoruz.
peki bir insan neden delirir acaba?çoğumuzun yanından geçerken dalga geçtiği,gülüp geçtiği ciddiye alınmaması gereken sıradan insanlar mıdır acaba deliler?

yapılan araştırmalar deli insanların aslında hiç de sıradan insanlar olmadıkları yönünde.amerikalı bayan bir şizofreni hastasında tam tamına 48 adet kişilik saptanmış olması bunun hiç de varsayıldığı gibi olmadığının sağlam bir delilidir.delilik sıfatından kurtulup normal yaşamlarına dönen psikolojik hastaların yaptıkları korkunç tespitler,hayat bilgileri çoğu zeki,başarılı insanın bile tüylerini ürpertecek cinstendir nitekim.
gerçek olan şudur ki akıllı insanlar ya da deli olmayan insanlar mı diyelim olaylara sadece bir boyutttan bakabilme şansına sahipken deli bir insan olaylara çok çeşitli boyutlardan bakabilme meziyetine sahiptir.gerçek diye tabir ettiğimiz olguların aslında ne kadar değişken öznel şeyler olduğunun birer sağlam hatırlatıcısıdır deli insanlar.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol