fethullah gülen

yesil
10 kasım 1938 de erzurum da doğdu. mesleği imamlıktır.
tanımayan herkesin yaptığı gibi hakkında olumsuz düşünceler silsilesinden bende nasibimi aldım diyebildiğim kişidir. tanıdığımı zannederdim. ta ki gerçekten tanıyana kadar...objektif olana kadar...araştırdığım, okuduğum izlediğim kadarıyla ki insan bakış açısını objektif tuttuğu sürece ve tek taraflı yayınları okumadığı sürece, ayrıca siyasetin pis atmosferini üzerinden atmayı başarabildiği sürece, siyasetle hiç bir işi olmayan bu insanın yapmak istediği tek şeyin sadece dinini yaşayıp rabbine kendini sevdirmek ve insanlarında bildiklerinden yararlanıp inandığı pegamberin şefaatinden mahrum kalmamasını dilemekten başka bir şey olmadığını bilirim ve söylerim dediğim kişidir.
dünyanın çeşitli yerlerine eğitim için gidilmesini, allah’ın ilmi emretmesi düşüncesiyle tavsiye etmiş olup yine sadece rabbi’nin dediğini yapmaktan başka hiç bir amacı yoktur.dünya da türklerin bu girişimlerine takdir yağarken ülkemizde sadece bir kişinin eylemi diye basite indirgendiğinden ki milyonlarca insan gönül koymuştur siyasi amaçlı sanılır. böyle büyük aktivitasyonlara fikir babalığı yapan aynı zamanda da bir ajan olmaya kadar her türlü abuk subuk iftiralar atılmış aydın bir ilim adamıdır.imamlıktan çıkmış olduğu bu doğru ilmin, doğru din anlayışının yayılması yolunda yolu açık olsun dedirten dünya da övünç kaynağımızdır.
hiç bir yazısında, hiç bir vaazında, inandığı islam dinin desteklemediği bölücü, sömürücü bir eylem olmadığı kanıtlanmıştır ki araştıran öyle olduğunu da bilir. dinin hayatında çok fazla yeri olmadığı insanların sevmeyeceği kişi de denilebilir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol