altan erkekli

bbgdekikedininpornoizleyipwhiskasyemesi
1955’ te istanbul’da dogdu. 1975 yilinda dil ve tarih cografya fakultesi tiyatro bolumune girdi. ankara sanat tiyatrosu ( ast ) sanat yasami da ayni yil basladi. 1985 - 1989 yillari arasinda devlet tiyatrolari cocuk ve genclik tiyatrosu bolumu’ nde calisti. 1989 yilinda yeniden ast’ a dondu. 1982 ve 1996 yillarinda sanat kurumu en iyi erkek oyuncu odullerini kazandi.

rol aldigi oyunlardan bazilari; " ana ", " zengin mutfagi ", " sakincali piyade ", " kucuk adam ", " ne oldu sana ", " komun gunleri ", " yaz misafirleri ", " galile ", " rumuz goncagul ", " ayak takimi arasinda ", " mefisto yolcusu ", " salpa ", " ay karmela ", " yer demir gok bakir ", " bir ceza avukatinin anilari ", " pazar keyfi " ve " kardes sofrasi "dir.

sanatci uzun sanat yasaminda ayrica " dolap beygiri ", " mavi surgun ", " deniz gurbetcileri " ve " kurtulus " adli yapimlarda calisti. 1996/1997 doneminde " inadina yasamak " ile altan erbulak ve tiyatro elestirmenleri birligi odullerini aldi. sanatci dtcf tiyatro bolumu oyunculugu ana sanat dali’nda ogretim gorevlisi olarak calisti.

ankara sanat tiyatrosu’ndaki gorevine veda ettikten sonra besiktas kultur merkezi oyunculari arasina katilan erkekli, " bir demet tiyatro " isimli dizide rol aliyor. " sen hic atesbocegi gordun mu? " adli tiyatro oyununda gectigimiz gunlerde kaybettigimiz gurdal tosun’un rollerini ustlenen sanatci, " vizontele " adli sinema filminde basrollerden birini oynamistir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol