benim hayatım

xerxes
daha önce de söyledigim gibi "benim hayatim" bir ibrahim tatlises sarkisidir. bu sarki ile ilgili özel bir tespitim var ve bunu da sözlükle paylasmak istiyorum.

bu sarki 1983 yilinda çikmis çok güzel bir ibrahim tatlises albümüne ismini vermistir. ibrahim tatlises’in kavgali oldugu eski menajeri hasan bora’nin kurdugu star müzik tarafindan çikmistir bu albüm. bu sirket kapaninca daha sonra ki yillarda "baris müzik" isimli plak sirketi bu albümdeki ve ibrahim talises’in yalan albümündeki bazi sarkilarin telif haklarini satin aldi ve bu iki albümün karisimi ile dünü ve bugunü ile ibrahim tatlises ve 2000 yilinda çikmis "ben ask için ölürüm" albümlerini çikardi, tabii ki tatlises’ten izinsiz olarak.

simdi benim tespitim sudur. ibrahim tatlises bu sarkiyi "benim hayatim" albümünde damardan bir sekilde okumustur. özellikle nakarat kisimlarinda sesine öyle bir asilmaktadir ki, biz dinleyicilerine "ibrahim tatlises bu isi biliyor" dedirtir.

fakat "dünü ve bugünü ile ibrahim tatlises" albümünde bu sarkiyi daha düz okumaktadir. tahmin ediyorum ki, tatlises bu sarkiyi stüdyo’da iki defa seslendirmistir. zannediyorum baris müzik bu sarkinin öteki versiyonunun telif hakkini satin almis ve öyle yayinlamistir.

iyi bir müzik kulagi sahibi olmak baska sey canim...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol