faten

independence
jedi uyuyor mu turu soylemlere sebep olan $ahis.sozlugun ilk zamanlarini du$undum bir anda.tdk’nin internet sitesinin hemen hemen tamamini copy paste yapmi$tim buraya.yetinmemi$ tip sozlugu, biyoloji sozlugu, kil sozlugu, tuy sozlugu derken belli bir veritabanini elde etmi$tim bu sayede.ama o zamanlar sozluk acik degildi ve kimse sol framenin ebesini siktigimden bahsetmiyordu.benden ba$ka kimse yoktu ki kim nasil sitem edecekti.bu kesin bir zaruretti o zamanlar icin.bilgi sozluk her $eyden once bir sozluk sitesiydi ve aranilan bilginin bulunmasi esasti.$imdi faten’i inceliyorum son bir iki gundur de bana gencligimi hatirlatiyor, sozlugun ilk gunlerini du$undurtuyor.

aslinda sozlukte tematik cali$manin yasak olduguna dair bir kural yok.dolayisi ile faten’in yaptiklari gayet legal.ote yandan ben de cok hazetmiyorum acikcasi.ke$ke araya biraz zaman koysa, ke$ke arada yemek falan yesede sol framenin cehresi degi$se.kimi arkada$larimiz "yonetim tarafindan uyarilmali" $eklinde entry girmi$ler, bir diger arkada$imiz "jedi uyuyor mu" diye sitemde bulunmu$.peki yonetim bu ki$iyi uyarsin anla$tik.ancak uyari sebebini yine uyarilmasi gerekliligi uzerinde hem fikir olan ki$iler bulsunlar ki hatali bir uyari yapmayalim degil mi?

mesela cok entry girdi diye birisini uyarmanin malliktan ote bir $ey oldugunu sanmiyorum.yonetimde herhangi bir malin oldugunu da sanmiyorum.hmm.

o halde kendisinden ba$ka kimsenin yazmasina izin vermedigi icin uyaralim? du$undum de, "e yazsinlar karde$im ben mi engel oluyorum" demez mi? ben olsam derim.

e peki o halde "copy paste yapmaniz yasak!" diye uyaralim.peki de o zaman ya bir gun butonuna basarda sozlugun ilk gunlerinde yazilanlari bana bir bir gosterirse ne yaparim diye du$unuyorum.bu da pek mumkun gozukmedi $imdi bana.

kiviramadik bu i$i.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol