sly cooper and the thievius raccoonus

galahad
İlk olarak 2002 yılında playstation 2 konsoluna çıkmış, sonrasında playstation 3 ve playstation vita konsollarına da gelmiş sly cooper serisinin ilk oyunudur. Yapımcısı infamous ve bir kaç hafta sonra çıkacak olan ghost of tsushima adlı oyunu da yapan sucker punch...

Sly cooper serisinde 4 oyun bulunmakta. Serinin ilk oyunu dönemine göre harika bir harman platform oyundur. Gizlilikle birleşen platform öğeleriyle oynaması keyifli bir oyun olmuştur. Playstation 2 denilince kesinlikle akla gelecek oyunlardan biri.

Ben, playstation vita'mda yeni oynamaya başladım. El konsolunda zaten çok üst düzey grafik veya çözünürlük olmadığı için ps2 sürümü olduğu çok da belli olmuyor.

Oyunda ikinci boss olan muggshot ile karşılaştım ve geçtim. Tahmini olarak oyunun yüzde 40 veya 45'lik bölümüne geldim. Platform tarzını çok sevdiğim söylenemez. Ama şimdiye kadar oynadığım kadarıyla sevdiğim ve sevmediğim özellikler şunlardır:

Artı yanları;
+ dün, bugün veya yarın... grafikler bundan 100 yıl sora da sırıtmaz. Öyle tatlı ve göze hoş görünen bir grafik tarzı var ki oyuna çok güzel uyumlu.

+ seslendirme ve karakterlerin uyumu. Mizahi anlatımı çok güzel.

+ platform türünde olmasına rağmen bıktırmayan, tadında bırakılan oyun zorluğu. Bence çok ince çizgiyi tutturmuşlar ama öldüğünüzde oyunun cezalandırması biraz can sıkıcı. Bu duruma zaten eksi özelliklerde değineceğim...

+ platform türünü size sevdirecek düzeyde kaliteli.

Gelelim olumsuz yanlarına;

- kontroller gerçekten çok kötü. Ama tekrarlıyorum, oyunu vita'da yani el konsolunda oynuyorum. Belki de konsolun azizliğine uğruyor da olabilirim. Ps2 ve ps3 sürümlerinde belki çok iyi akıcılık vardır. Ancak vita'da önümdeki varile zıplayamadığım oluyor.

- öldüğünüzde oyunun sizi cezalandırması çok ağır oluyor. Şöyle ki 5 can ile bölüme başlıyorsunuz. Bölüm içinde de can bulmak fazla şans işi. Bazı noktaların epey zor olduğunu da düşünürsek bazı yerlerde ölümlerin bedeli ağır oluyor.

- kamera problemleri var. Bazı noktalarda kamerayı sağa sola veya ilerlemenizi kolaylaştıracak şekilde değiştirmek istiyorsunuz ama oyun izin vermiyor.. tabiki yine bazı noktaları geçmeyi zorlaştırıyor. Oyunun genelinde 3d bakış açısıyla oynasak da kısım kısım yerlerde 2.5d oluyor. İki açıda da kamera hareketleri çok rahat değil.

- artılarda oyunun kaliteli olduğunu söyledim ama ya çok seversiniz hatta platform türüne bile içiniz ısınır ya da nefret edersiniz. Öyle de bir oyun...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol