ezan

galahad
Ya arkadaş bizim millet gerizekalı bunu biliyorum da laf anlatmaya çalıştığım insanın, bana verdiği karşılık hayvan düzeyinde olunca dayanamıyorum.

Boş insanların olduğu ortamda Laf açıldı işte camiler boş kaldı, virüs mirüs hep müslümanlara engel olmak için uyduruldu. Fellainimidir, fellermidir nedir... tam hatırlayamadım işte öyle birinden bahsettiler. İsmi yuvarlama yazdım, hatırladığım en benzer isim eski manu oyuncusu, bonus kafalı olan.

Neyse, benim boş boğazlı olmamdan dolayı ortaya, ezanların çok yüksek sesli okunmasından rahatsız olan insanların olduğu yemini attım. Hepsi tek bir ağızdan rahatsız olan siktirsin gitsin dedi. Ben de burada problem ezandan rahatsız olmak değil, inanmayan insanların da doğal olarak uykusundan uyanması veya çocuğu uyatının problem yaşaması ya da en kötü karga sesli imamın ses şiddetine maruz bırakması. İnanmayan bir insanın bunlara maruz kalmaya hakkı yok. Bunun yerine diyanete aktarılan bütçeyle merkezi hoparlör yerine en azından bölgelere ayrılmış şekilde hoparlör takılırsa, hem daha fazla ses yoğunluğuna ulaşılabilir, hem de yüksek sesten rahatsız olan insanlar da rahatlar dedim. Karşılığında ezandan rahatsız olan varsa başka ülkeye gitsin, burası müslüman ülke şeyini aldım.

Tamam çoğunluk sende, camide çav bella çalınca inanmıyorsan saygı duy diyen de sensin. Ama karşılıklı saygıyı benden çok sen isteyenlerin, ezanın yüksek sesle okunmaması hakkına kafa kesme modeliyle yaklaşınca, kusura bakma kardeş senden saygı bekleyen senin gibi olsun diyerek köşeme çekiliyorum.

En başta hayvan demişim ya, onu da test ettim. Boş değil yani. Bizim ineklerin karşısına geçip aynen bu söylediklerimi tekrarladım. Ne dediğime bakmadan möööö yaptılar. Bu laf anlattığım arkadaşlar da anlattığım içeriğe bakmadan direkt anırma moduna geçtiler..söyleyin şimdi hangisi insann hangisi hayvannn ikiside mi insan, ikiside mi hayvan.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol