yeni dünya düzeni

meekma
hepinizin evinde un var değil mi? almışınızdır.. üç kilo beş kilo. toz maya.. makarnadır kukarnadır doldurmuşsunuzdur hiçbir mantıklı yanı olmayan "mucizevi çözüm" için..

alın, doldurun tabi eksik kalmasın. yalnız boşuna havuç almayın. havucu onlar verecek.

bu bir yıpratma savaşıdır. istenen şey diz çökmeniz. bunu da havuç ve sopa taktiğiyle yapacaklar..

sopa'nın ne olduğunu gördünüz.. 1 mikron gözenekli bezi ağzına takınca 1 nanometrelik "zehir" ağzına girmeyecek dediler. tak yoksa ölürsün.. sen de yedin. sopa bu. iyi de korkuttu.. şimdi sırada havuç var..

havuç ne peki; 14 gün "mucizevi çözüm" uygulayalım. güzel günler bizi bekliyor.

bu umutla kabul ettin "mucizevi çözümü"

ikinci gün komşun kapıyı çaldı, ağustos böcekliği yapmış gitmemiş markete filan, ya da yaşlı, kimi kimsesi yok. çıkamamış dışarı alamamış bir şey. kimse de gidip sormamış bir ihtiyacın var mı diye..

geldi dedi ki "bir bardak ununuz var mı".. var di mi.. veriyorsunuz da .. çünkü iyi insanlarsınız.. paylaşmak güzeldir..

o gün 1 bardak unu da siz eppek yaptınız yediniz.. gitti 2 bardak..

ertesi gün yaşlı teyzoş gene geldi.. bir bardak daha.. bir bardak daha bir bardak daha.. siz hep veriyorsunuz merak etmeyin. siz çok iyi insanlarsınız..

geldik son bardağa... teyze geldi... napacaksınız?

yaşamak istiyorsanız ruhunuzu pisliğin içine daldırmaktan başka çareniz yok.. veya teyze bir gün daha yaşasın ben açlıktan öleyim gibi şovalyelikler de yapabilirsiniz.. bilmiyorum.

biraz gerçeğe dönelim, şöyle sorayım size; hangi gün yaşlı teyzeye siktiri çekeceksiniz? ya da kapıya bakmayacaksınız? evet.. "mucizevi çözüm" uygulanıyor ve fakat siz evde yokmuşsunuz numarası yapıyorsunuz!..

bunun adı yıpratma savaşıdır.. haydara huydara üstüne gelseler kıllanır uyanırsınız.. hiç kimse sisteme bu kadar gözü kapalı güveniyor olamaz.

neden yaşadın bu teyze durumlarını peki? çünkü havucu yedin. 14 gün şeedelim, sonra şeederiz dediler.. yuttun.

sana bir de medyadan umut pompaladılar.. çekik gözlülerin ülkesinde "mucizevi çözüm" işe yaradı.. sildiler "zehiri".. dediler.. sen de o umutla adım attın zaten mucizevi çözüme..

daha ilk yıpratma dalgasında zaten çok ciddi hasar vereceklerdir. havucu bir kere yedin mi öyle kolay kurtuluş yok.. o ciddi problemlerin en saf bünyeleri bile uyandırması gerekir ama onun da tedbirini alırlar merak etme.. ayın 12'si gibi bir bakmışsın internet gitmiş.. nahoş görüntüler sana ulaşmıyor.. evinde ölü bulunanlar, intihar edenler filan..

neyse... sen 14 günlük mucizevi çözümün sonlarına yaklaşırken, umutla ve büyük bir beklentiyle, birden bir haber... çin'deki "zehir" mutasyon geçirmiş.. yeni bir dalga daha...

bu ikinci seferde mucizevi çözümü isteyenlerin sayısı çok azalacak.. yani hem insan sayısı azalacak, hem de kalan insanlar arasından mucizevi çözümden medet umanların sayısı azalacak.. orada da sopa devreye girecek tekrar.. burnunu dışarı çıkaranı vurun durumları.. yine gireceksin.. kaçarı yok havucu yedin bir kere..

bu bir yıpratma savaşı.. şu ana kadar yıpranan hep siz oldunuz.. çünkü siz daha size karşı bir savaş yürütüldüğünün bile farkında değilsiniz.. ironik olan şey asıl güçlü olan sizsiniz.. bunu hiç unutmayın..

ve çözümünüz var. havucu yemeyin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol