les affames

galahad
netflix dizileri harikalar yaratırken, neden film tarafında istenilen özgünlük ve kalite sağlanamıyor ?

işte bu filmde netflix'in kanayan yarasına tuz basıp, şirketin film projelerindeki başarısızlığını gözler önüne seriyor.

film 2017 yapımı. ingilizce çevirisiyle the ravenous, türkçe çeviride ise aç gözlüler olarak çevilirilmiş. teması zombi/drama/gerilim/korku.

zombi filmlerini eskiden çok severdim ama yıllar geçtikçe bu konsept ilgimi çekmemeye başladı. yinede netflix orjinal yapımı olduğunu görünce şans verdim.

öncelikle filmin en büyük eksiği çok fazla tekrar ve bildiğiniz boş sahnelerin olması. misal birisi zombi arkadaşını öldürmek zorunda kalıyorsa bu sahneleri 10-15 dk neredeyse sakız gibi uzatmışlar. ve filmde benzer sahnelerden çok var. düşünülmüş bir senaryo zaten yok, 4 kişi dolaşsın koca eyalette 2 kişiyle karşılaşsın sonra biri salaklık yapıp ısırılsın vb. . .

yani filmin süresi uzasın diye öylesine boş bakışlar, boş muhabbetler var ki insan boğuluyor.

iyi yanları yok mu tabiiki var. öncelikle filmde çok az müzik var. gerilim anlarında sessizliğin korunup izleyiciyi germesi güzeldi. hatta en başarılı olduğu nokta bu diyebilirim. terminatör gibi zombilerin içine dalma olayı bu filmde yok. benzeri var ama o şahıs ölüyor en azından.

birde filmdeki zombi mantığını çözemiyorum arkadaş. bu filmde en ufak sesi duyan, tepki veren zombi profili var. ama duydukları her sesden nereden geldiyse orayı kontrol etme huyları yok. filmin sonlarında kır evinde saklanan elemanlar 50 metre ötedeki ormandan çıt sesi duyuyor. herkes evinde yatsa kimseye bir şey olmayacak. ama bizimkiler illa aksiyon arayacak, duyan diğerlerine haber veriyor tüm ev halkı ormana kontrol etmeye gidiyor. yahu durun kardeşim yerinizde belki çakal belki domuz çıkardı sesi niye kaşınıyorsun ? zombilerin zekası yok görüldüğü gibi evi nasıl görüyorsa ağacı, kulubeyi, masayıda aynı haraketsiz cansız olarak görüyor. işte sözlük bu yapılan salaklıkla zombiler gerizekalıların üstüne saldırıyor. 1 gram acımadım amk gebersinler.

filmi boş vaktiniz varsa ama en boş olanından birde sessizliğin hakim olduğu gerilim filmlerinden hoşlanıyorsanız şans verebililrsiniz. belkide ben çok gömdüm bilmiyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol