müebbet ile yargılanan harbiyeliler

hmmmmmtmmcnm
tanım: 16 temmuz sabaha karşı suları köprüden linç, dayak ve her türlü şiddet sonrası alınmış, yaklaşık 2 senedir tutuklu bulunan ve müebbetle yargılanan harp okulu öğrencileri.

bu gençlerin yaşları 18-22 arası değişmekle birlikte en önemli şey balistik raporları temiz. yani o gece tek bir kurşun sıkmamışlar. örgüt bağlantıları bulunamamış, bylock ile ilgileri yok. Bunların hepsi kayıtlı belgeli iken müebbet hapisleri isteniliyor. peki medya neden sessiz? insanlar neden onları görmüyor? pek çok tanık öğrencilerin o gece olaylardan habersiz durduğu, kenarda köşede uyukladığı, anlam veremediklerini, ateş etmediklerini söylemiş, ifade vermiş.

önemli not: bu öğrencilerin otobüsü köprüye gece 3 sularında, sivillere ateş açılıp halktan ölümler, yaralanmalar meydana geldikten sonra olayların göbeğine geliyor. sonra otobüsleri yakılarak indirilip halkın arasında kalıyor. sonrası dayak ve linç.

linç görüntüleri burada
https://twitter.com/kacsaatoldunet/status/952543729474265088?s=17

tanıkların ifadeleri, öğrenciler hakkındaki belgeler vesaire bu hesaplarda incelemek isteyenler için mevcut;

https://twitter.com/_aycacicek_

burada da sosyal medyaya düşmüş, öğrenciler hakkında mahkemeye verilen ifadeler var;
https://twitter.com/Askeriogrenci16/status/965615405149708290

bir de kesici delici aletlerle darp edildiği, boğazı kesildiği ve agzı burnu tıkanıp boğularak öldürüldüğü otopsi raporuyla kesinleşen bir öğrenci var. bu da ablasının kardeşinin ardından mücadelesini görebileceğiniz twitter hesabı.
https://twitter.com/mehtaptekin19?lang=tr
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol