black mirror

galahad
bence kötü bölümü olmayan ancak black mirror kalitesinin altında kalan zayıf bölümleri var. tabi benim gözümde zayıf veya kötü bölüm yok. bölümleri eleştirenler için kötü değilde zayıf tabiri kullanmasını daha uygun görüyorum.

her bölümün anlatmak istediği veya ön gördüğü mesajlar var. belki oyunculuğu, senaryo gidişatını beğenmezsin ama bölüm bittiğinde damağında tat bırakır. iyi kötü her bölüm bunu başarır.

4.sezonun çıkışıyla birlikte beklentisi tavan yapmış insanlar yerden yere vurmuş. gerçekten şaşırıyorum. bu dizi ilk sezonunda hafıza implantlarını anlatırken ağzı açık izleyenler 4.sezonda benzer bölümü görünce itin götüne sokmuş. adamların ne yapmasını bekliyorsunuz lan ? gelecek bu ve benzerinden ibaret. her saniyesi aksiyon ve sex arayan bölümlermi istiyorsunuz ? bu dizinin felsefesini anlamamış insanlar 6 bölümü arka arkaya izleyince bir bok anlamadan unutuyorlar tabi.

4.sezona başlayacaklara tavsiyem gereksiz beklentiye girmeyin. hatta yeni başlayacak insanlarda girmesin. kamu spotu gibi izleyin.

buradan sonra yazacaklarım s4 bölüm 1 ve s4 bölüm 5'i kapsıyor. spoiler olabilirde olmayabilirde.

4.sezon ilk bölümü uss callister
genel olarak yakın gelecekte sanal gerçeklik olayının geldiği noktayı anlatıyor. insanlar artık pc, konsol başında oynamak yerine gelişen teknoloji sayesinde birebir oyunun içine dahil oluyor. bu durum gözümüzü korkutmalımı ? bence evet. daha geçen yıl piyasaya çıkan oculus rift, htc vive ve ps vr gibi zımbırtılar sanal gerçekliğin ilk sağlam adımlarıydı. kim bilir bölümde gördüğümüz teknolojiye ne kadar yakınız..

genel olarak beğendiğim bölüm oldu. zaten beğenmemem için uğraşmaları lazım.

5. bölüm ise metalhead. tahmin ediyorum ki bu bölüm bir çok kişi tarafından beğenilmeyecek. sebebi neden detay yok ? veya çok üstün körü geçildi. bu iki noktada bende hak verebilirim. bölüm baştan sona kadar gerilim dozajından şaşmıyor. sanırım en çok nefesimi bırakmadan izlediğim black mirror bölümü olabilir. ancak bölümde bir çok yerde boşlukları siz doldurun mantığına gitmişler. bu olay sanki yarım kalmış hissi yarattı.
bölümde kontrolden çıkan yapay zeka robotlarının gücü ele aldığı gösteriliyor.

eksiklerine rağmen beğendiğim bölümdür.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol