türban

herkonudafikrimvar
kara çarşafın 'lightlaştırılmış' hali.
Türban giymenin amacı, Kuran'daki ilgili ayete istinaden 'erkeklerin dikkatini çekmemek için kapalı giyinmek' olarak özetleyebiliriz.
Buraya kadar tamam diyelim. Kadınların böyle bir ayet var, kapanalım ki erkeklerin dikkatini çekmeyelim ve böylece günah işlemeyelim, görüşünü savundukları doğrultusunda gidelim. Herkesin kendi görüşüdür, saygı duyalım diyelim. şimdi madem İslam'i bir görüşü benimsedik, görüşe göre uyulması gereken kurallar nelerdir ,
'Saçını ve vücut hatlarını tam anlamıyla gizleyeceksin, dikkat çekmeyen bol ve renksiz bir kıyafet giyeceksin,hatta makyaj bile yapmayacaksın ki, seni gören bir erkek vücut hatlarını, yüzündeki makyajı, ayağındaki ojeyi bile görüp herhangi bir cinsel çekicilik hissetmeyecek.'
dinin emrettiği amaç bu,
Peki bizdeki uygulaması ne,
Türban Modası Her Yıl Değişiyor
Renkli ve Pahalı Kıyafetler
Hatları belli eden Dar kesim türban modelleri
aşırı makyaj,oje,topuklu ayakkabı, türban atındaki saçı kabartmak gibi karşısındakinin dikkatini çekmeye çalışan bin bir türlü süslenmeler.

açıkçası ben bir erkek olarak söyleyebilirim ki, bu tarz kadınları görünce normal giyimli bir kadından daha ayrıntılı inceleyesim geliyor. yani türban giymek kadın açısından dini anlamda hiç bir işe yaramadığı gibi çok daha fazla dikkatleri üzerinde topladığından inandıkları dine göre günah işlemelerine bile sebep oluyor.

aslında tüm bunların açıklaması şudur,
Milyonlarca yıllık Kadınlık içgüdüsü 5000 yıllık tarihi olan Dinlerin bile üzerindedir.
kadın ne kadar baskı altında,dogmatik bir toplumdaki kurallara uymaya zorlanırsa zorlansın içgüdüsel olarak kendini hemcinslerine ve karşı cinslere beğendirmeye kodlanmıştır.
bunun için her şartta ve her zaman bir çıkış kapısı bulacaktır. dinler buna engel olamaz. çünkü insanları ilk olarak iç güdüleri yönetir. sonradan empoze edilen fikirler değil.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol