29 ekim cumhuriyet bayramı

independence
tarih 29 ekim 1923.

turk ulusu o sabaha apaydin bir cumhuriyet rejimi ile uyandi.

saltanat yoktu, islami yonetim yoktu, ulkeyi satmak uzere olan bir padisah yoktu, sadece vatan vardi bir de vatandas, tabi bir de mustafa kemal atatürk ve calisma arkadaslari.

ne sanslilarmis.

bu aydinlik medeni rejimin ilaninin 94. senesi olmasina ragmen biz hala her sabah daha karanlik, daha adaletsiz, daha insan haklarina aykiri ve daha antidemokratik bir ulkeye uyaniyoruz. cevremizde sarikli salvarli insanlar, kapkara kiyafetler icerisindeki kadinlar, bu aydinlik cumhuriyeti her dakika elimizden almak ister gibi dolasiyorlar etrafimizda.

o gunun insanlari ne sanslilarmis.

dusunsene, her seyden once mustafa kemal ataturk'u gorme sansina sahiplerdi, sesini duyma sansina sahiplerdi. sonra bir anda cumhuriyete sahip oldular. cunku baslarindaki lider gercek bir liderdi, kendini dunya lideri diye empoze ettirip turkiye tarihinin en basarisiz lideri degildir o gunku lider.

cok sanslilarmis.

biz her gun bir ulkeye uyaniyoruz ama bu ulke bizim mi yoksa burasi iran mi suriye mi bilemiyoruz. bir gun yataklarimizi tasisalar iran'a, sabah uyandigimizda farki anlamayacagiz neredeyse.

cumhuriyetin nimetlerini bilen, bu nimetlere sahip cikan, atasini bilen, onu degerlerine sahip cikan, onun aydinlattigi yolda ilerlemeyi kendisine hayat felsefesi edinmis olan herkesin cumhuriyet bayrami kutlu olsun.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol