anlat istanbul

independence
2005 de vizyona giren ancak benim daha yeni haberimin oldugu mukemmel film. oyuncu listesi oylesine dolu ki, bu oyunculardan sadece ikisi bir araya gelse bile o filme sirf oyunculari icin dahi gidilirdi, hepsi bir araya dolusmus. kadroda bir sener sen bir de haluk bilginer olsaymis efsane olurmus ki bu hali ile bile yine efsane sayilir. altan erkekli,azra akın,cetin tekindor,dj bülent,erkan can,fikret kuskan,nejat isler,nurgul yesilcay,güven kırac,özgü namal aklina kim gelirse rol almis filmde.

film istanbul'un hava karardiktan sonraki halini anlatiyor. oyle nisantasi bagdat caddesi falan degil, istanbul'un leş kokan arka sokaklarinda her gece yasanan kotulukleri pislikleri. ama o kadar guzel islenmis ki konu, "oeaah klişe lan bu" diyemiyorsun, demeye kalksan film canlanir agzina agzina vurur, o derece.

filmin vizyona girisinden 12 sene sonra yaziyorum ki bunlari, benim gibi yeni haberdar olan varsa bir zahmet 1,5 saatine kiysin izlesin filmi. zaten youtube'da dahi var, aramakla ugrasmazsin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol