atatürk ilkelerini yavaş yavaş unutmak

ulkebunahazirdegil
Hani şöyle bir söz vardır ya:"herkes önce kendi önünü temizlesin."
Hayat felsefem bu benim. Cafcaflı, neonlu, çok dikkat çeken bir söz değil ama hayatınızın amacı bu olursa çok şeyi değiştiriyorsunuz.

Türk dili ve edebiyatı öğretmeniyim. Yani bana gelene kadar öğrenci; vatan, millet, Atatürk sevgisini öğrenmiş olmalı. En azından saygı göstermeli.
Yok. O kadar boş bir nesil ki. Hayır z kuşağından bahsetmiyorum, bu kuşağın ailesinden bahsediyorum. Sonradan görmelik, batı özentiliği ya da tersine aşırı dincilik o denli nüfus etmiş ki içlerine Atatürk ilkeleri şurada kalsın; demokrasinin, cumhuriyetin, tanımını yapamıyorlar çocukları da onların gölgesi.

TariH öğretmeni değilim lakin her öğrencim Atatürk'ü, ilkelerini, vatan toprağının nasıl zor kazanıldığını bilecek, yolu yok öğrenecek. Kompozisyon yazdırıyorum bir şekilde müfredata uyduruyorum. Soruşturma geçiriyorum evet ama namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalı cidden.

Lütfen önce kendimizi, sonra kendi çevremizi düzeltelim. Bazı değerler var ki kaybedilirse asla yerine gelmez.
Hakkaniyet, laiklik, Cumhuriyet, ümmet değil birey sevgisi, önce din değil ahlak her çocuğa aklının aldığı yaştan itibaren öğretilmeli.

Yoksa Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı tüm yenilikler orta çağ karanlığından beter bu hükümet döneminde kaybolup gidecek.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol