7 haziran iran'da terör saldırısı

kanepeyecarpanserceparmak
evet, yeni bir döneme girildiği zaten bariz bir şekilde ortadaydı sisi suudi kral ve trumpın dünyanın üzerine ellerini koyduğu fotoğraftan sonra.

https://static01.nyt.com/images/2017/05/23/world/23orb/23orb-master768.jpg

bunun meyveleri olarak da ilk önce silah anlaşması daha sonra katara ambargo ve şimdi de terör ihracatı başladı.

bu saldırının yapıldığı yer zaten sembolik, ayettullah humeyni türbesi ve parlamento. ama bir diğer olay iran'ın en büyük dış politika argümanlarından biri 'bizim ülkemizde terör yok' idi. ki 20 yıldır terör saldırısı yaşamayan bir ülke.

niyetim kimseyi savunmak değil zaten (bkz: #1142348) bu yazımda da belirtmiştim itfaiye hortum metaforuyla. şimdi burdaki olay şu, suudi ve saçma sapan sike sürmeye krem olmayacak arap ülkelerinin oluşturuğu blok. ve katar iran ve muhtemelen türkiyenin dahil olacağı bir diğer blok.

burdaki ana amaç terörün finansörlerini yok etmek gibi gözükse de asıl amaç her cumhuriyetçi abd başkanın yaptığı gibi iran düşmanlığı. çünkü adama demezler mi be aqdumun suudları siz desteklemediniz mi terörü ?

o yüzden bu saldırı fiili olarak bir şeylerin başlangıcı olabilir. daha önce de katara bu şekilde bir ambargo koyulmuştu ve suudiler silah almıştı. ancak sıralama biraz düşündürücü oluyor bu dönemde.

neyse mevzu bu güzel insanlar, gelişme oldukça iki üç bir şey yazarım yine.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol